- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Snorrewindse Paardendagen

Met een groot meerdaags landelijk buitenconcours voor pony’s en paarden is het voor paardensportliefhebbers dit weekend genieten bij manege Snorrewind die vandaag en morgen in het teken staat van de Snorrewindse Paardendagen. Op het buitenterrein van de manege aan de Borkeldweg in Markelo wordt zaterdag gestart met dressuur- en springwedstrijden voor pony’s in alle klassen, uitgeschreven door de KNHS. Deze ponywedstrijd is tevens het kringkampioenschap voor kring Reggedal, De na deze wedstrijd geplaatste selectie winnaars mogen starten op de Regiokampioenschappen “de Galoppade”, die op 28 juli (pony’s) gehouden zal worden in Ootmarsum.

Op zondag 8 juli starten de paarden in zowel de dressuur- als de springklassen. Beide dagen  wordt de hele dag dressuur gereden in de klassen B t/m Z2. De klasse Z2 is voor de vergevorderde combinatie. Ook wordt 2 klassieke parcoursen gesprongen in de klassen B (Begin) t/m ZZ. In het ZZ parcours (Zeer Zwaar) worden hindernissen gesprongen bij de paarden van 1.35 meter hoog en 1.45 meter breed. Ook kunnen op 8 juli F-proeven gereden worden. Dit zijn dressuurproeven die gereden worden door FNRS manegeruiters, waarbij ook tot een hoge moeilijkheidsgraad gestart kan worden. Daarnaast is er op beide dagen (voor zowel pony’s als paarden) een impuls springrubriek, waarbij zonder startkaart gesprongen kan worden over lagere hindernissen. Het is en mooie manier voor de wat minder ervaren ruiter en/of paard om zich te testen en ervaring op te doen.

Publiek is vanzelfsprekend van harte welkom om tijdens de Snorrewindse Paardendagen een kijkje te komen nemen op de terreinen en in het gezellige strodorp, dat direct aan de springringen ligt. Zowel entree als parkeren is alle dagen gratis.