- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Voorkeur voor plan met speeltoestellen

Foto: Spelende jongeren op het interactieve Yalp Toro sportveld

De gemeente en Stichting Kaasfabriek Markelo hebben twee plannen ontvangen van initiatiefnemers die voorzien in een invulling op de plek in en rondom de huidige pekelbaden gelegen naast de Kaasfabriek op het Kaasplein. Over een van deze plannen, Proeftuin Markelo van de Stichting Hof van Innovatie heeft u gisteren kunnen lezen. Voor het tweede plan zitten de initiatiefnemers op dit moment in een offerte fase, waarbij aannemers de kosten voor de realisatie van het project in kaart brengen. Wanneer besloten wordt om dit plan uit te voeren zal er van twee pekelbaden een geheel worden gemaakt op zodanige wijze dat er een Toro-speelveld in past, die een brede doelgroep uitdaagt. De Yalp Toro is namelijk een kleurrijk sportveld, waarbij de traditionele doeltjes zijn vervangen door interactieve panelen. De goals met LED-verlichting en sensoren reageren als het doel geraakt wordt. Deze voetbalvelden zijn een grote hit op schoolpleinen en in de recreatie, en dragen bij aan het stimuleren van een actievere leefstijl. De overige drie baden worden in dit plan ingericht met speeltoestellen zodat er een Free running deel ontstaat. Tussen deze drie ruimten komt een doorloop zodat kinderen van het een naar het andere deel kunnen lopen.

Wim van Tiel geeft aan dat zodra de offertes binnen zijn, gestart kan worden richting het subsidie traject waarin Leader Zuid West Twente een prominente rol zal gaan vervullen. Dit subsidie traject wordt echter uitbesteed aan een professionele partij. “Als de gehele benodigde subsidie binnen is kan er gestart worden met de uitvoering van het project. Ik hoop dat dat in het jaar 2018 nog gaat lukken”, aldus Wim.

De gemeente en de stichting Kaasfabriek Markelo hebben inmiddels gezamenlijk de voorkeur geuit om bovengenoemd plan met de speeltoestellen, als eerste op haalbaarheid te onderzoeken. De verwachting is dat dit in de loop van september duidelijk is. Mocht dit om welke reden dan ook niet lukken, en Bas Morsink heeft nog interesse en heeft zijn plan voor Proeftuin Markelo op haalbaarheid volledig gemaakt, kunnen we wat gemeente en stichting betreft opnieuw met hem in gesprek”, geeft Martijn Harbers namens de stuurgroep aan.