Geen motorcross vanwege risico bosbrand

De motorcrosswedstrijden die voor zaterdag 7 en zondag 8 juli zouden worden verreden op de Herikerberg gaan niet door. De organisatie heeft hiertoe besloten na overleg met de gemeente Hof van Twente en de brandweer. “In verband met langdurige droogte en hoge temperaturen moeten wij vanwege het hoge risico op een bosbrand de wedstrijden af lasten”, aldus Herman Bronsvoort namens Stichting Motorcross Markelo. Door de droogte in combinatie met de motoren en rokende toeschouwers is het risico op een bosbrand dusdanig groot dat de brandweer de organisatie heeft aangegeven dat ze het evenement komende weekend niet kunnen organiseren. De organisatie heeft de afgelopen dagen geprobeerd om het terrein met water veiliger te maken, maar dit bleek onvoldoende om het risico te verminderen. “Zonder regen krijgen we geen toestemming en zonder toestemming kunnen we niets organiseren”, aldus Herman Bronsvoort die aangeeft dat de landelijke KNMV en internationale Fim inmiddels op de hoogte zijn gebracht.