- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markelo herdenkt 75 jaar na dato met concert en flypast

Met een herdenking op het Ereveld van de algemene begraafplaats in Markelo en een uniek herdenkingsconcert in de Martinuskerk wordt zaterdag 23 juni uitgebreid stilgestaan bij de 17 omgekomen bemanningsleden van 3 geallieerde bommenwerpers, die 75 jaar geleden in Markelo zijn neergestort. De Stichting Fallen Airmen Memorial Markelo  organiseert deze herdenking die om 13.00 uur begint op de algemene begraafplaats met de medewerking van Highland Regiment Pipes & Drums, Koperensemble Muziekvereniging De Fanfare, Colour Party RBL/RCL en Keep Them Rolling. De Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht verzorgt een Flypast met een Beaver DHC-2 en leerlingen van groep 8 van de Markelose basisscholen hijsen de vlaggen. Dit alles vindt plaats onder het toeziend oog van 20 nabestaanden uit Groot Brittannië, Nieuw Zeeland en Australië alsmede ambassadeurs, luchtmachten en vele andere genodigden. 

Aansluitend vindt om 14.30 uur een groot herdenkingsconcert plaats in de Martinuskerk. Hieraan wordt medewerking verleend door Highland Regiment Pipes & Drums, Muziekvereniging De Fanfare Markelo, vrouwenkoor MarCant, Markelo’s Mannenkoor, sopraan Sandra Fluttert en pianist Sander Knuiman. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.

Zowel de Herdenking op het Ereveld als het concert in de Martinuskerk zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Wel wordt na het concert een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. Daarnaast is het boek met de 7 kilometer lange wandelroute en informatie over ‘Sporen WO2 in Markelo’ te koop.