- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Zwerfafvalactie op het Kaasplein

Markelo beleeft op woensdag 27 juni de primeur, wanneer om 13.30 uur het startschot luidt voor Hof van plastic on Tour. Kinderen gaan vanaf 13.30 uur zwerfafval verzamelen. Vanaf 15.30 uur wordt op het Kaasplein het gesorteerde plastic in een speciale machine, omgezet in nieuw plastic. De Lions Goor/Markelo/Diepenheim, Hofkracht en Hof van Plastic zijn de initiatiefnemers van deze zwerfafvalactie, waarbij ingezameld zwerfafval ter plekke wordt verwerkt tot een nieuw product. Met deze actie wordt niet alleen aandacht gevraagd om (plastic) afval niet in de berm te gooien, maar ook te laten zien dat afval weer als grondstof kan dienen. De organisatie is nog op zoek naar locaties waar veel zwerfafval ligt en kinderen die willen helpen bij deze eerste actie.

Voor deze actie stelt de winnaar van de Duurzaamheidsprijs 2018 “Hof van Plastic” een aantal machines ter beschikking waarmee het ingezameld plastic afval met verschillende technieken ter plekke wordt omgevormd tot een nieuw product. Hiermee laten we zien dat duurzaamheid en circulaire economie ook heel concreet zijn. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om te komen kijken.

Weet u locaties in de Hof van Twente waar veel zwerfafval ligt?  Geef de locatie door via mail info@hofkracht.nl. Voor de actie van woensdag 27 juni zijn wij specifiek op zoek naar locaties in/rond Markelo. De initiatiefnemers zijn van plan meerdere acties te houden dit jaar; ook locaties buiten Markelo ontvangen wij graag.

Voor de actie op woensdag 27 juni hebben zich reeds een aantal vrijwilligers aangemeld die willen meehelpen met het inzamelen van zwerfafval en ook een aantal kinderen willen begeleiden. De initiatiefnemers zoeken nog een aantal kinderen (leeftijd ongeveer 9 tot 12 jaar) die hen willen helpen met het inzamelen van zwerfafval. Aanmelden kan via info@hofkracht.nl. Let op: het aantal plaatsen is beperkt tot 15!