Damesfinalisten koetsbiljarten bekend

Afgelopen week werden bij De Haverkamp op het biljartlaken de laatste partijen gespeeld in de halve finale dames. Na vier spannende wedstrijden zijn Truus Potman, Ina Vreeman, Marjolijn Vennebekken en Esmee Bussink de vier finalisten die op donderdagavond 23 augustus de finale gaan spelen bij Café Vennebekken met als inzet de felbegeerde titel van Biljartkoningin 2018. Bijzonder is wel dat Truus, Ina en Marjolijn allen de partner zijn van een man die gezamenlijk een hechte kameradengroep vormen. Het kan dan ook haast niet anders of zij hebben donderdagavond voor dat het Dorpsfeest echt losbarst al een bijzondere avond in hun agenda staan. 

De eerste partij werd gespeeld door Truus Potman en Ineke Nijland. Truus wist deze partij naar haar hand te zetten met 17 tegen 12 caramboles in 36 beurten. “Een sterke start voor Truus, waarna Ineke terug kwam en zelfs even voor stond maar toch door Truus werd beslist die enkele kampioenswaardige punten maakten”, aldus Rudy Lodeweges. De tweede partij tussen Ingrid Smit-Kok en Ina Vreeman werd winnend afgesloten door Ina Vreeman. De partij werd door Ina met 25 tegen 16 in 55 beurten beslist. De meest spannende pot van de avond, want in beurt 38 moest Ingrid nog maar 2 caramboles en Ina op dat moment nog 7. Uiteindelijk won Ina alsnog.

De derde partij Marjolijn Vennebekken en Kim Kaspers. Marjolijn wint deze partij met 38 tegen 12 in 37 beurten. Marjolijn had 33 caramboles in 21 beurten waarbij tevens een serie van 8. Dit was teveel van het goede voor Kim die er in de laatste beurten nog een aantal knappe caramboles bij maakte. De vierde partij tussen Esmee Bussink en Roos Hartman werd met 15 tegen 19 in 42 beurten door Esmee afgesloten. Roos zag net iets teveel mis gaan tijdens deze partij op het groene laken. Esmee profiteerde en deelde met een serie van 5 vlak voor het einde de genadeklap uit.