- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Zonnige start zwem4daagse

Onder zonnige weersomstandigheden vond vanavond de opening plaats van de Zwem4daagse in Markelo. Zwem- en Poloclub de Hof organiseert samen met zwembad ‘De Vijf Heuvels’ de zwem4daagse met dit jaar het thema ‘Down Under’. Op het buitenterrein van het bad verzamelden zich vanavond ruim honderd deelnemers voor het startsein van de zwem4daagse, namelijk een onderwaterfoto met zoveel mogelijk deelnemers er op.  Op het teken van manager Nicole Pierik sprongen de deelnemers het water in. Fotograaf Arjan Keppels, lid van ZPC de Hof wist vervolgens diverse beelden onder water digitaal vast te leggen. Hierna startte 122 deelnemers met de verplichte banen waarmee zij na 4 dagen zwemmen, op vrijdagavond de medaille en oorkonde krijgen uitgereikt.

Evenals voorgaande jaren is er speciaal een baan voor volwassenen aangewezen tijdens de zwemvierdaagse. De oudste deelneemster is mevrouw Schouten van 86 jaar. De jongste deelnemer is Laurens Rohaan van 5 jaar. Voor wie vanavond verhinderd was kan ook morgenavond nog starten aan de zwem4daagse echter zullen dan wel de banen van de eerste dag nog op één van de andere dagen gezwommen moeten worden om alsnog de medaille op te kunnen halen aan het einde van de vierdaagse.

Naast het banen zwemmen werd er op het veld glibberhonkbal gespeeld waarbij deelnemers in plaats van naar honk naar honk, van badje naar badje glibberden via een met zeep ingesmeerde baan. In het familiebad konden onderwaterfoto’s worden gemaakt tegen een kleine betaling en werd er waterpolo gespeeld voor de liefhebbers. Ook waren er wafels te koop en lootjes. Hiervoor zijn door ZPC de Hof meerdere ondernemers binnen de Hof benaderd voor mooie prijzen.

Op woensdag en donderdag is duikclub Samadai aanwezig die geheel passend in het thema geïnteresseerden kennis laat maken met het duiken met volledige uitrusting. Donderdag wordt ook nog een team van ZPC de Hof gehuldigd en op vrijdag 8 juni wordt de 4 daagse feestelijk afgesloten met een DJ, de verloting van alle prijzen en uiteraard de uitreiking van de medailles.

Dit jaar is voor het eerst de inschrijving van de zwem4daagse tezamen gestart met de inschrijving van de Markelose wandel-4-daagse welke gehouden is van 22 t/m 25 mei. Via deze weg schreven zich al 70 deelnemers in met de combiticket waarmee ze voordelig aan beide activiteiten deel konden nemen.