MO17-1 vecht zich naar kampioenschap

Het zicht op het kampioenschap leek verkeken toen Markelo MO17-1 begin mei de voetbalwedstrijd verloor van Sportclub Deventer. Maar de meiden veranderden hun doelstelling en gingen ‘gewoon lekker voetballen’ wat resulteerde in positieve uitslagen. Door een 1-7 overwinning tegen Enter Vooruit was de spanning voorafgaand aan de wedstrijd tegen koploper GFC Goor compleet terug. GFC dat nog maar 7 doelpunten tegen kreeg en geen wedstrijd verloor, zou aan een gelijkspel genoeg hebben. Maar Markelo heeft 3 punten en een doelsaldo van slechts 2 doelpunten minder, waarmee het zich alleen bij een overwinning tot kampioen kroont. Met een overwinning van Markelo komen de ploegen namelijk in punten en doelsaldo gelijk. Hierbij geldt dan de ploeg die het meest gescoord heeft, kampioen wordt. Afgelopen zaterdag wisten de meiden zich in de eerste helft goed staande te houden en ging de wedstrijd gelijk opgaand totdat een misverstand zorgt voor een mentale tik maar het team weet zich te herstellen en ziet uiteindelijk na 90 minuten speeltijd, een 4-3 winst op het scorebord staan. Het bewijs dat de dames zich naar het kampioenschap hebben geknokt en voor de tweede keer achter elkaar op de platte wagen door het dorp werden gereden.