- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Verfrissend vernieuwd Brook Duo

Anita Bolink is de verrassende nieuwe partner van het Brook Duo. Nadat Hennie Tijink (Badmutse) vorig jaar aangaf eind 2018 te willen gaan stoppen, vanwege zijn leeftijd, heeft grondlegger van het Brook Duo, Gert-Jan Oplaat samen met zijn vaste geluidsman Bennie Haafkes, muzikant Henk Bernhardt en pr man Henri Beverdam gezocht naar een geschikte opvolger. Gertjan: ”Ik vind het ontzettend jammer dat mijn vaste maatje Hennie na 18 jaar stopt. Natuurlijk heb ik begrip voor zijn besluit en ben ik dankbaar dat we vele jaren samen lol hebben gemaakt”. Hennie vult hem direct aan en zegt: “Het leven als artiest is best heftig en ik merk dat het voor mij steeds zwaarder werd. Ik heb na lang denken het moeilijke besluit genomen. Maar tot het eind van dit jaar ga ik nog vol gas door. In Anita heb ik een fantastische opvolger die precies bij de levensstijl van het Brook Duo past”.

Anita is geen onbekende in het vak. Jarenlang speelde zij in de Ode aan de Wierdense revue en in diverse toneelgezelschappen. Daarnaast heeft ze enige zangvervaring en nam ze als Dika van de Wierdense revue al eens een cd op bij Henk Bernhardt. “Ik zit al een half jaar op zangles en wordt bij de nieuwe nummers die Gert-Jan heeft geschreven voor de cd die 1 en 2 dec uitkomt begeleidt door topzangeres Martine Suerink van de Remix Partyband. Ik heb er dan ook mega veel zin in”.

Het Brook Duo zit vol plannen. 1 en 2 dec staat bij De Haverkamp het Brook Duo weekend op de evenementenkalender met onder andere het afscheid van de Badmuts en de presentatie van de nieuwe cd met de titel “Vol gas”. Gevolgd door een Open Air op 6 en 7 juli 2019 die in het teken zal staan van het 30-jarig bestaan van het Brook Duo. Daarnaast wordt er volop gewerkt aan een nieuwe theatertour en een nieuwe kerkentour, beiden voor 2019.

Anita Bolink heeft net als de badmuts onmiddellijk een bijnaam gekregen namelijk: “Bokie”.Vandaag organiseert de Autosportvereniging Markelo en de Veteranen Tractorclub Markelo de Creatieve Dag bij Herberg de Pot en zal ‘Bokie’ worden gepresenteerd als de opvolgster van de Badmutse. Natuurlijk zal ze gelijk een aantal nummers meezingen met het Brook Duo.