- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Interland NLD-DEU Eerste Pinksterdag

Vergeet het Nederlands Elftal. Alle hoop van het vaderlands voetbal is nu gericht op de jongens van het D2 van Sportclub Markelo. Zij zullen komende zondagavond een heuse interland spelen tegen Duitsland op het hoofdveld aan de Endemansdijk. De aftrap is om 19.30 uur. Kom met zoveel mogelijk mensen kijken. De entree is gratis. “Het belooft een fantastische happening te worden met alles erop en eraan. Sportief spektakel, ludieke acties en een fijn feestje nadien in en rondom de kantine van Sportclub Markelo met gezellige muziek van DJ Wouter Manuel oet Deep’n. De inzet van de jaarlijkse interland is de vermaarde ‘Eppie van Bram’ wisselbokaal die met veel poeha uitgereikt zal worden door mister Eppie “de Schoffelaar” ten Hove himself. De wedstrijd geldt als het afsluitende sportieve gedeelte van de jaarlijkse uitwisseling met de Duitse gemeente Tarthun Unseburg”, vertelt Richard Jansen enthousiast. 

Al jaren lang wordt in het pinksterweekend deze gezellige jeugdvoetbal uitwisseling gehouden. En de animo groeit iedere editie. Vorig jaar werd Duitsland nog bezocht door een delegatie van maar liefst veertig Markeloërs bestaande uit veertien jeugdspelers en hun begeleiders en familie. Morgenmiddag arriveren bijna vijftig Duitse gasten in Markelo. De club heeft tal van activiteiten gepland voor de deelnemers waaronder klootschieten na aankomst, een bbq-avond en rondleidingen bij Buursink’s Mölle, de brandweerkazerne, Yalp Speeltoestellen en de Grolsch Veste.
Maandag zullen de Duitse gasten vast en zeker tevreden hun terugreis aanvatten om volgend jaar het trotse Markelo Jo13/2 team te ontvangen.

Tip van de organisatoren luidt; het dragen van oranje kleding, Nederlandse vlaggen en natuurlijk ook Duitse Mannschaft fan-attributen om de jonge sporthelden aan te moedigen langs de lijn, zal de exorbitante feestvreugde vast en zeker verhogen.

Jo13/2 met Eppie ‘van Bram’.
Op de voorgrond de gelijknamige wisselbeker waarop Markelo afgelopen vier edities beslag wist te leggen onder leiding van Jasper Zwiers. Wint Markelo komende zondag weer, dan is de bokaal definitief van SC Markelo.

Uitwisseling 2017: Sc Markelo in Thartun (nabij Magdeburg).