SC Markelo onderuit in Hofderby

Vanmiddag om 14.00 uur werd op de middenstip van het hoofdveld op Sportpark Heeckeren met het fluitsignaal van de scheidsrechter afgetrapt voor de Hofderby tussen GFC en Sportclub Markelo. De inhaalwedstrijd op Hemelvaartsdag begon voor de zwart-witten voortvarend. In de 11e minuut wist Ferdi Pinkert de bal met een geweldige volley het doel van de Goorse Football Club binnen te brengen. Krap tien minuten later krabbelde GFC terug, doordat Justin Vos voor de gelijkmaker wist te zorgen. Door een handsbal aan de Markelose zijde was het vervolgens GFC, die met een strafschop door Tim Wassink opnieuw het doel wist te vinden. Hiermee werd de stand op 2-1 gezet. Niet veel later vond een eerste wissel plaats bij Sportclub Markelo. Grensrechter Rick Coenen raakte geblesseerd en werd vervangen door Tijn Fleerkate. Het team van trainer Anne de Jong kon uiteindelijk de kleedkamers op gaan zoeken met een 2-1 voorsprong voor GFC.

Na de rust zette Bart Klumpers de stand op 2-2 door de bal na goed voorbereidend werk van René Kuijpers, achter de keeper van GFC te leggen. Tien minuten voordat het eindsignaal zou klinken komt Markelo wederom op achterstand door een doelpunt van Olaf Siegers. Hiermee werd de stand op 3-2 gebracht wat uiteindelijk ook de eindstand werd van deze Hofderby. De zwart-witten hebben aankomende zondag kans op revanche op eigen sportterrein aan de Endemansdijk in Markelo voor opnieuw een wedstrijd tegen GFC.