- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Nieuwe Smaak en Vermaak fietsroutes

Vanaf vandaag is er een nieuw fietsboekje verkrijgbaar bij het Infocentrum Markelo, met daarin drie ‘Smaak en Vermaak’ routes langs de Regge. De routes laten fietsers kennis maken met de bijzondere natuur en bezienswaardigheden van het Reggedal. Waarbij streek- producenten onderweg hun lokale lekkernijen aanbieden.  De routes worden op 20 en 21 april feestelijk geopend tijdens het Reggedal Fietsweekend. In het boekje zijn drie routes gebundeld waaronder de route Markelo – Diepenheim die maar liefst 55 km en 23 knooppunten telt. 

Daarnaast de route Hellendoorn – Den Ham 38 km, en de route Notter-Zuna 41 km. De routes leiden de fietser tijdens de eerst genoemde route langs de landgoederen en landhuizen rondom Diepenheim. In het middenstuk van de Regge kent het platteland weidse uitzichten rondom Zuna en Notter. De noordelijke route rondom Hellendoorn biedt afwisselend bossen en fietspaden langs de Regge.

Tijdens het fietsweekend van 20 en 21 april kan het publiek de routes ontdekken en kan er onderweg genoten worden van allerlei activiteiten en aanbiedingen bij de deelnemende bedrijven zoals Herberg de Kemper in Markelo,  Molen de Hoop in Hellendoorn, Reggezuivel in Notter, Zunakaas in Zuna en IJsboerderij ’n Mors in Wierden. Er kan gedacht worden aan kortingen op een lekker boeren ijsje, koffie met gebak of een pannenkoekenmenu. Deze kortingsacties gelden overigens alleen in dit weekend.

De routes en kortingsflyer zijn gratis verkrijgbaar bij de Infocentrum Markelo en bij het startpunt De Hoestinkhof. Tevens is de route ook hier te downloaden. Op de website van Visit Twente vind u meer informatie en de overige routes en startpunten.