- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Geen aardverschuiving gemeenteraad

De gemeenteraad in Hof van Twente blijft na de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren in zetelverdeling vrijwel gelijk ten opzichte van 2014. De voorlopige uitslag laat zien dat het CDA met 9 zetels wederom de grootste partij in de raad blijft. De PvdA en VVD houden ieders 4 zetels, Gemeente Belangen houdt er 3 en SP houdt er 2. D66 verliest 1 van de huidige 3 zetels ten koste van nieuwkomer GroenLinks die met 1 zetel in de raad lijkt te komen. Het opkomstpercentage lag met 62.46% hoger dan de 60,03% in 2014. De definitieve uitslag zal vandaag bekend worden gemaakt.

Gisteravond rond 23.45 uur heeft burgemeester Ellen Nauta de voorlopige uitslag van de verkiezingen op zetelniveau gepresenteerd. In totaal hebben 17.442 inwoners hun stem op één van de 27 stembureaus of in de speciale stembus uitgebracht. Voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten was het opkomstpercentage 59,35%. De uitslag in gemeente Hof van Twente was: voor 8.998 en tegen 6.561 stemmen.

Vanavond om 19.30 uur wordt de definitieve uitslag (op persoonsniveau) bekend gemaakt door burgemeester Ellen Nauta. Iedereen is hier opnieuw van harte welkom. De presentatie van de uitslagen vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis.