- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Inloopavond herinrichting Grotestraat

Dronefoto: Gerrit Smit

Op dinsdag 27 maart wordt in Het Beaufort tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopavond georganiseerd voor alle geïnteresseerden uit Markelo. Tijdens een informerende raadsvergadering afgelopen maand werden de plannen al gepresenteerd aan de raad en werd daarbij een toelichting gegeven door leden van de Klankbordgroep samen met Goudappel Coffeng. “We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar de  mening van de Markeloërs, zodat we deze in de uitwerking van de definitieve plannen kunnen meenemen”, aldus Hans ten Zende die als voorzitter van de Dorpsraad nauw betrokken is bij de plannen rondom de herinrichting van de Grotestraat. 

De gemeenteraad heeft in de zomer van 2017 besloten dat de verkeerssituatie in het centrum van Markelo veiliger moet worden en het centrum hierdoor ook verfraaid kan worden. Om een breed gedragen plan te realiseren is er een klankbordgroep gevormd welke bestaat uit de gemeente, Dorpsraad, ondernemers, inwoners, verenigingen en deskundigen.

Dankzij deze klankbordgroep is er een goed beeld ontstaan van de problemen, oplossingen en wensen voor een beter centrum van Markelo. Er is een schetsplan ontwikkeld waarbij de Grotestraat, tussen Het Beaufort en het kruispunt bij de Bergweg, voor doorgaand (vracht)verkeer wordt ontmoedigd en veiliger is voor voetgangers en fietsers. Tevens zal het plan bijdragen aan een herkenbaarder en mooier centrumgebied rond de kerk.