Sportclub laat punten liggen

Sportclub Markelo heeft vanmiddag verzuimd de 3 punten mee naar huis te nemen vanuit Delden. De wedstrijd tegen Rood Zwart eindigde uiteindelijk in 5-2, na een voorsprong van 2 doelpunten. De Markeloƫrs begonnen goed aan de wedstrijd, ondanks de harde tegenwind. De snelle buitenspelers van Rood Zwart konden door goed spel van Sportclub moeilijk bereikt worden. In de 18e minuut kon Ton Jansen de 0-1 scoren uit een cornerbal. In de 27e minuut kwam Ferdi Pinkert alleen tegenover de keeper en speelde deze 1 op 1 situatie goed uit en tikte de 0-2 binnen, een voorsprong die ze eigenlijk niet meer hadden moeten weggeven. In de 40e minuut maakte Sam Schreurs echter een onnodige overtreding en kreeg Rood Zwart een penalty. Daarmee werd het vlak voor rust nog 1-2 en Rood Zwart kwam uit de kleedkamer met het gevoel dat er meer te halen viel.

Reeds in de 3e minuut van de 2e helft wachtte keeper Ruben Olminkhof te lang om een bal te pakken en kon een inkomende aanvaller langs Ruben de 2-2 intikken. Sportclub was hierdoor nogal van slag en 3 minuten later was het opnieuw de thuisploeg die scoorde en de stand op 3-2 zette, met enige hulp van de Markelose keeper. Even later was het Jordi Vagevuur die een overtreding maakte en Rood Zwart de tweede penalty bezorgde, de penalty werd benut en de stand kwam zo op 4-2 te staan. Vlak voor het eind van de wedstrijd werd het zelfs nog 5-2. Zo goed de Markeloƫrs in de eerste helft speelden, zo slecht was de tweede helft. Een foutenfestival, aldus leider Peter Stokkers. Volgende week, tijdens de Paasbazaar in de kantine, speelt Sportclub Markelo thuis tegen EMOS, de ploeg die op dit moment op de derde plaats staat.