- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

(Oud) Markeloërs in landelijke media

Buma tapt eerste biertje in de Dorpsfeesttent

Michiel van Haersma Buma was tussen 1986 en 1996 de laatste volwaardige burgemeester van de gemeente Markelo. Ondanks dat de gemeente Markelo pas op 1 januari 2001 opging in de gemeente Hof van Twente waren Yvonne Verstoep-Bauer van 1996 tot 1999 en Wilte Mulder van 1999 tot 2000 slechts waarnemers van de hoogste bestuursfunctie van de gemeente Markelo. Na zijn vertrek uit Markelo was Buma van 1996 tot 2002 burgemeester van Voorburg en na de fusie met Leidschendam tot 2007 dezelfde functie van deze fusiegemeente. In april 2007 werd Buma benoemd tot dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Delfland. Van die functie neemt hij op 1 juni afscheid.

De kosten van het afscheidsfeest zijn voor de Telegraaf reden om er aandacht aan te besteden. Het feest voor ongeveer 350 gasten zou bijna 50.000 euro gaan kosten. Dit is volgens een woordvoerder van het hoogheemraadschap tegenover De Telegraaf een passend afscheid voor iemand die elf jaar voorzitter is geweest van haar Verenigde Vergadering en bovendien dertig jaar bestuurder in het openbaar bestuur is geweest.

Niet alleen oud Markeloer Buma verscheen in de landelijke media. Het Financieel Dagblad plaatste een uitgebreid interview met de Markelose Sandra Addink-Berendsen. Ze werd geïnterviewd voor de FD Persoonlijke Jonge Commissarissenspecial waarin 16 commissarissen jonger dan 45 jaar voor het voetlicht werden gebracht. Sandra Addink-Berendsen is naast melkveehouder ook commissaris bij accountantskantoor Alfa, het internationale zuivelconcern FrieslandCampina en de beursgenoteerde veevoederproducent ForFarmers. Het feit dat ze is ‘opgegroeid tussen de koeien’ ervaart ze juist als een voordeel bij de commissariaten. Sandra: “Ik ben een boerin, ik kan omgaan met onverwachte zaken”. Daarnaast viel uit het interview ook op de maken hoe ze omgaat met haar agenda. Sandra: “Met drie commissariaten, twee bestuursfuncties, de boerderij en een gezin heb ik een volle agenda, maar ik ervaar het niet als druk. Ik ben geen lijdend voorwerp, want ik bepaal zelf wat ik doe. Het ene moment is dat hard en lang werken, de andere keer sta ik mijn voetballende zoon aan te moedigen.”