- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Wim van der Pluijm neemt afscheid van de Rabobank

Markelo en omgeving heeft hem leren kennen als ‘het gezicht van de Rabobank’. Dat zal ook nog wel even zo blijven. Maar toch: na een dienstverband van bijna 49 jaar nam Wim van der Pluijm vorige week met vervroegd pensioen, afscheid van de Rabobank. Computers, internetbankieren en geldautomaten waren nog toekomstmuziek toen hij op 1 juli 1969 als jongste bediende startte in het toenmalige kantoor van de boerenleenbank aan de Goorseweg. Na de fusie met de Raiffeisenbank werd het Rabobank. In de jaren daarop ging Wim zich steeds beter thuis voelen bij de Rabobank. Intussen maakte hij twee verhuizingen mee: van de Goorseweg naar het Burgemeester de Beaufortplein en vervolgens naar de Grotestraat in Markelo.

Wim beleefde van dichtbij hoe ‘zijn’ Rabobank meeging met de veranderende tijden. Technologie werd steeds belangrijker, klanten kozen meer voor zelfbediening, Rabobank Markelo fuseerde tot Rabobank Holten-Markelo (1998), daarna tot Rabobank West Twente (2006) en uiteindelijk tot Rabobank Noord en West Twente (2015). “Natuurlijk, bij zulke fusies is het best even wennen. Maar het is ook mooi om mee te maken hoe je dan met de hele club bezig bent om de klant op één te zetten”, zegt Wim hierover.

Klanten en collega’s kennen Wim als een aimabele man met charisma; tegelijkertijd bescheiden, integer en professioneel. Sinds 2011 deed hij preventief bijzonder beheer voor particuliere klanten in het hele werkgebied Noord en West Twente. In deze functie ondersteunde hij klanten die in de financiële problemen dreigden te komen. Deze rol is binnen de Rabobank door een aantal collega’s opgepakt. Wim blijft voorlopig wel actief binnen Armoedepact Almelo, waarmee hij wil bijdragen aan de plaatselijke armoedebestrijding.

Vorige week werd Wim passend uitgezwaaid met een rondje langs de kantoren in het werkgebied van de bank. De naaste collega’s drukten hem de hand en brachten een toast uit in café-restaurant De Poppe in Markelo. Zijn collega’s van Rabobank Noord en West Twente bedanken Wim voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid en wensen hem alle goeds voor de toekomst!