- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Bebouwde kom wordt kleiner

De bebouwde kom van Markelo wordt een stukje kleiner. Op het stuk tussen de oude en de nieuwe komgrens gaat daarnaast de maximum snelheid omhoog van 50 naar 60 kilometer per uur. Zo blijkt uit het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de Stationsweg. Op dit moment ligt de bebouwde komgrens ter hoogte van de Voordesdijk. Dit zou volgens de gemeente juridisch niet juist zijn, waardoor de politie niet kan handhaven. Met het verplaatsen van de bebouwde komgrens naar de kruising met de Koenderinksweg en de aanpassing van het snelheidsregime zou de politie wel kunnen optreden tegen hardrijders. Op de plek van de oude komgrens zal tevens een chicane worden aangebracht om de wijziging van het snelheidsregime voor automobilisten te verduidelijken. De buurt die ruim 2 jaar geleden zelf al tot actie overging is volgens de Dorpsraad blij met de maatregelen die de gemeente gaat nemen met de verwachting dat de weg veiliger zal worden.

Vanuit de Dorpsraad was Geert Relker betrokken bij het voortraject. Relker had op een wat meer grondige aanpassing van de Stationsweg gehoopt, maar verwacht dat door deze aanpassing de invalsweg vanuit Stokkum naar Markelo veiliger zal gaan worden. “We vinden het belangrijk dat de buurt achter de plannen van de gemeente staat, als Dorpsraad hadden we iets meer gehoopt, maar volgens de ambtenaar van de gemeente was er niet meer budget beschikbaar. Uiteindelijk zijn we blij dat de weg een stuk veiliger zal worden,” aldus de rijschoolhouder. Relker gaf nog wel aan dat met het oog op de mogelijke tijdelijke huisvesting van Obs de Zwaluw het wat vreemd te vinden dat juist dit jaar nog de bebouwde komgrens wordt aangepast.

De gemeente verwacht rond de zomer van dit jaar te kunnen starten met de uitvoering van de werkzaamheden, bewoners zullen vooraf worden informeert.