- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Omgevingsvergunning verleend aan Kaasfabriek Markelo

De aangevraagde omgevingsvergunning die het mogelijk moet maken om de bestaande gevels van de voormalige kaasfabriek in Markelo te wijzigen is door gemeente Hof van Twente verleend. Het bouwplan zoals deze is aangevraagd voldoet naar het oordeel van de gemeente aan de redelijke eisen van welstand als bedoeld in artikel 12 van de Woningwet. Daarnaast voldoet de aanvraag aan het Bouwbesluit en de bouwverordening als het voldoet aan de genoemde voorschriften in de vergunning. De gevelbekleding zal bestaan uit roodbruine aluminium sandwichpanelen die gedeeltelijk worden aangebracht voor de bestaande gevelconstructie. De in het zicht blijvende delen van de gevel worden in een nader te bepalen kleur gekeimd. Mogelijk toekomstige openingen in de gevels van de voormalige fabriek worden opgevuld met grote foto’s.

Sfeerbeeld gemaakt door Atelier 007

Het wind- en waterdicht maken van de gevels van de voormalige kaasfabriek worden uitgevoerd nadat de werkzaamheden aan het dak zijn afgerond. “We zijn in een ver gevorderd stadium met een nieuwe partij die deze werkzaamheden waarschijnlijk zal gaan uitvoeren. Door het faillissement van de dakdekker, waarmee we afspraken hadden gemaakt kregen we te maken met een kleine tegenvaller. Hierdoor moesten we even puzzelen naar een goede oplossing, maar dit ziet er nu goed uit”, vertelt Gerard ter Hofte.

Stichting de Kaasfabriek is momenteel met een aantal potentiële huurders in gesprek over een mogelijk invulling in het pand. “Het is aan de huurders om hun plannen zelf kenbaar te maken aan Markelo, dat is niet aan ons”, gaf Martin Verbeek eerder al aan.

Op het plein voor de Kaasfabriek wordt op donderdagmorgen 22 maart een boom geplant die is aangeboden op 13 april 2016 door de Vrouwen van Nu ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum.