- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Proeven en Fietsen met MarkeLokaal

Op zondag 27 mei vindt in Markelo de 4e editie van Proeven en Fietsen plaats, georganiseerd door Lions Club Markelo – Lochem Mixed en voor de tweede maal in nauwe samenwerking met de stichting MarkeLokaal. Dit jaar is er door de organisatie een route uitgestippeld van circa 25 km, met natuurlijk onderweg een aantal stops waar de deelnemers kunnen genieten van een puur, lokaal geproduceerd hapje of drankje. Het start- en eindpunt is Bistro de Tasca in Markelo waar deelnemers tussen 10.00 en 12.00 uur kunt starten. 

De fietsroute voert dit jaar door het buitengebied van Markelo en zal langs de Schaapskooi De Borkeld, Wijngaard de Roosenburg en de Mariakapel op de Hulpe. Inschrijven voor Fietsen en Proeven kan door het inschrijfformulier op de website in te vullen. De kosten bedragen 15 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar betalen 7,50 euro. Na terugkeer bij De Tasca is het mogelijk om voor 25 euro te genieten van een 3 gangen diner. Van dit bedrag zal een deel worden overgemaakt aan het goede doel, de Joanne Foundation.

Een dag eerder kun je bij De Tasca ‘de lente’ proeven tussen 9.00 en 12.30 uur. Als afsluiting van de maand van de biodiversiteit zet de Groene Loper Hof van Twente een aantal andere lokale bedrijven die bijdragen aan natuur, landschap en biodiversitei tijdens ‘Proef de Lente in Hof van Twente’ in het zonnetje. In Markelo is dat De Tasca waar samen met ‘MarkeLokaal’ bij voorkeur wordt gewerkt met lokale producten uit het Markelose landschap.