- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Bilderdijk brengt ‘Wachten op Elsbeth…..’

De toneelspelers van Rederijkerskamer Bilderdijk willen u dit jaar verrassen met ‘Wachten op Elsbeth…..’ Een toneelstuk geschreven door Jacques Vriens die vooral bekend staat als schrijver van jeugdliteratuur, maar bij Bilderdijk vooral populair is om zijn tragi-komische toneelstukken. Bilderdijk brengt namelijk voor de vijfde maal een door hem geschreven toneelstuk op de planken. “Zijn dialogen zijn even realistisch als geestig, waarmee de spelersgroep erg goed uit de voeten kan”, vertelt Piet Meiberg. Vorig jaar vierde Bilderdijk het 150 jarige jubileum van de Markelose toneelvereniging met een speciale jubileumreceptie. 

Het toneelstuk dat op vrijdag 16 en zaterdag 24 maart bij De Haverkamp wordt opgevoerd, vertelt het verhaal over drie zussen die bijeen komen in een vakantiehuisje om de verjaardag van de oudste zus te vieren. Katja heeft er helemaal geen zin in (“het lijkt hier wel een kringloopwinkel”). Vooral omdat haar huwelijk met Simon op springen staat. De over-positieve Renate (“wat een ééénig huisje!”)probeert met haar man Alfons “het toch nog gezellig te maken”. Het is alleen wat lastig om feest te vieren als de jarige op zich laat wachten. Vooral omdat die “voor alles” zou zorgen. De onderlinge irritaties nemen toe en als Elsbeth dan eindelijk verschijnt, moet iedereen wel érg zijn best doen om er nog een leuk weekendje van te maken. Oud zeer speelt op en leidt zowel tot onverwachte en pijnlijke onthullingen als tot zeer komische situaties.

De rollen in ‘Wachten op Elsbeth….’ worden vertolkt door Hermien Hannink, Niek Tijink, Hilde van Woudenberg, Jurgen Bruggeman, Mirna van Dartel en Luuk Elkink. De regie ligt wederom in handen van Leonard Beuger. De voorstellingen in de zaal bij De Haverkamp beginnen beide avonden om 20.00 uur waarbij de toegangsprijs 8 euro bedraagt (donateurs gratis).