- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OmroepMAX maakt opname in Markelo

Dat de wandelsite Wandelzoekpagina.nl de Markelose wandeling ‘Twentse Wallen’ van Truus Wijnen heeft uitgeroepen tot de Mooiste wandeling 2018 is bij veel mensen niet onopgemerkt gebleven. Zowel lokaal als regionaal kreeg deze nominatie al veel aandacht. Morgen zendt OmroepMAX een reportage uit over de Mooiste Markelose Wandeling van het jaar in het tv-programma Hallo Nederland om 16.10 uur op NPO2. Hiervoor werden vanmorgen in Markelo filmopnamen gemaakt. Na een kopje koffie bij het Infocentrum in Markelo aan de Goorseweg vertrok het gezelschap naar het verzetsmonument op de Markeloseberg waar de eerste opnamen werden gemaakt, door de cameraploeg van OmroepMAX. Helaas was Truus Wijnen, die de wandeling heeft uitgezet deze morgen verhinderd waardoor Markeloër Benny Schreurs met de filmploeg op pad ging en een aantal specifieke plekjes uit de wandelroute bezocht en daarbij enthousiast uitleg gaf over de cultuur historische elementen die de wandelaars tijdens hun wandeling tegenkomen.

Ook dit jaar werd er weer een verkiezing ‘Mooiste wandeling’ georganiseerd door de wandelsite WandelZoekpagina. Het afgelopen jaar zijn er vanaf deze site meer dan 1 miljoen wandelingen gedownload. Uit een voorselectie van aangeleverde wandelingen van het afgelopen jaar kon afgelopen maand de mooiste wandeling gekozen worden. Ook de wandelroute Markelo – Markelose Berg die is opgenomen in de wandelgids ‘Wandelen op de Twentse Wallen’  en werd uitgezet door Truus Wijnen uit Nijverdal deed mee aan deze verkiezing. Én heeft gewonnen!

“Hier ben ik natuurlijk superblij mee. Wil je deze wandeling lopen? De route kun je bekijken op mijn site en de routebeschrijving + mooie wandelkaart kunnen vervolgens dan op de site WandelZoekpagina gratis gedownload worden”, geeft Truus aan. Overigens is de wandelroute ook verkrijgbaar bij het Infocentrum Markelo, welke tevens het startpunt is voor de Mooiste Wandeling 2018.