- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

19 jubilarissen Vrouwen van Nu

Narda Mensink en Hanna Elkink-Kloots

Maar liefst 19 jubilarissen werden gisteravond na het officiële gedeelte van de jaarvergadering van de Vrouwen van Nu gehuldigd. Zo werden Narda Mensink en Hanna Elkink-Kloots gehuldigd voor het 60 jarig lidmaatschap van de vereniging. De andere 17 leden werden gehuldigd voor 25, 40 of 50 jarig lidmaatschap. Ook werd er afscheid genomen van bestuursleden Jenny Ensing en Johanna Pongers. Gerda Kwast en Gerda Roeterdink zijn tot het bestuur van de Vrouwen van Nu toegetreden.

Het tweede deel van de avond werd de film ‘De geschiedenis van de Buurserbeek & Schipbeek’ vertoond, gemaakt door Johan Hofman die gisteren samen met Jan Wansink namens de Oudheidkamer Holten aanwezig waren. De film liet de ontwikkeling van de Schipbeek zien vanaf de 14e eeuw met beelden van meanderende beken waar tot de 19e eeuw de Enterse zompen voeren, als ook watermolens, kastelen, landhuizen, schippersherbergen en natuurgebieden.

50 jaar lid zijn Gerry Steunenberg, Geertje Volkerink, Willy Stoelhorst, Annie Bruyn, Aleida
Koldewijn

40 jaar lid zijn Mineke Mensink, Diny Hoevink (afwezig), Gerda Leunk, Jenny Oost, Dina van de Maat, Dika Schreurs, Hanna Wolthuis, Dinie Leunk, Riky Beuker

25 jaar lid zijn Jelly Schierboom, Gerda Lansink (v.l.n.r.), Truus Oling (afwezig)

Jenny Ensing en Johanna Pongers