Optocht Dorpsfeest wordt Theatertour

Tijdens een druk bezochte trekkingsavond vanavond bij Zalencentrum De Haverkamp werd op spectaculaire wijze het thema onthuld van de optocht die eind augustus door de straten van Markelo zal rijden. Vertegenwoordigers van twaalf buurten speelden vanavond een spelletje ‘Markelose Miljoenenjacht’ onder leiding van Mariska ‘de Mol’. De deelnemers werden ondervraagd over hun kennis van en over het Dorpsfeest wat uiteindelijk resulteerde in de volgorde van de optocht. Vervolgens werden de ‘koffertjes’ in de vorm van ballonnen binnengedragen door oud-leden van de optochtcommissie. De zogenaamde koffertjes lieten allen een vraagteken zien wat betekent dat de subthema’s dit jaar door de buurten zelf mogen worden ingevuld maar alles te maken moeten hebben met het gepresenteerde thema: Theatertour. Na afloop van het officiële gedeelte werden de eerste subthema’s zoals Miss Saigon, Soldaat van Oranje, Grease, Poppentheater, Straattheater, Een ei hoort erbij (Mystiek theater), Alice in wonderland en de Theatertour Normaal al genoemd. Veel buurten waren enthousiast en vinden het prettig dat zij in zekere mate vrij zijn bij het kiezen van het onderwerp van hun praalwagen.

Voorzitter Ans van Hinte is erg blij met de aanwezigheid van de twaalf buurten. “Overigens weten we ook dat, dat niet betekent dat deze buurten ook allen deelnemen aan de optocht wat we als optochtcommissie natuurlijk wel hopen”, geeft Ans aan. In haar openingswoord liet Ans vanavond doorschemeren dat er mogelijk een oplossing komt voor het tekort aan bouwlocaties voor de buurten. Zij heeft er een goed gevoel over dat de gemeente tegemoet wil komen aan het idee voor een bouwlocatie aan de Endemansdijk.

Vorig jaar heeft het uitvallen van de wagen van de Koekoek tot enige commotie geleid. Doordat de wagen wel gestart was deed de wagen mee in de puntentelling. “Na de jurynabesprekingsavond bij Dieka hebben we gemeend hier iets mee te moeten doen. Alle wagens die de optocht uitrijden en de finishlijn passeren krijgen 10 punten extra. We weten niet of dit de oplossing is maar daar komen we achter, door het te doen”, aldus Ans.

De gehele fotoserie is te bekijken op http://www.dorpsfeestfotos.nl/