- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Zware dag voor Wevers; unieke prestatie Ten Brinke

20120113_erikwevers

Erik Wevers deed het vandaag in de 12e Dakaretappe weer goed met een 14e tijd in een volgens ingewijden zwaarste etappe van dit jaar. De Markeloër staat algemeen nu voorlopig 31e. “Het was weer een mooie, maar zware dag,” vertelde Erik Wevers, “Ja, het ging weer lekker; nog even twee dagen er tegen aan en dan zijn we in Lima!” Teamgenoot Bernard ten Brinke klasseerde zich vandaag als vierde, de beste prestatie ooit van een Nederlandse rijde in Le Dakar in het autoklassement. Dank zij zijn toptijd vandaag klommen Ten Brinke en Baumel weer een plaatsje in het algemeen klassement; ze staan nu 7e!

20120113_erikwevers
Erik Wevers in actie in de etappe van vandaag

 

Toen Bernhard ten Brinke vanmiddag na de finish uit zijn auto stapte glunderde hij van oor tot oor en spreidde hij zijn armen: “Dit is echt volledig te danken aan mijn navigator (Matthieu Baumel). Op een gegeven moment zagen we een paar MINI’s en een paar motorrijders voor ons rechtuit rijden toen Matthieu riep ‘en nu naar rechts dat duin op’. Ik sputterde even tegen dat daar geen sporen stonden, maar Matthieu schreeuwde ’nu naar rechts’. We stoven het duin op en bleken de enigen die daar op dat moment de goede route namen,” vertelde Ten Brinke nagenietend. “Weliswaar moesten we de motor even laten afkoelen na die inspanning duin op, maar we lieten meteen de bandenspanning af en ‘bliezen’ daarna weer de concurrentie voorbij.”

 

De een nalaatste etappe van Le Dakar voert de resterende deelnemers zaterdag van Nasca naar Pisco, een etappe van 352 km met een special van 276 km.