Ruime overwinning voor Sportclub Markelo

Met een ruime overwinning van 1-6 brengt Sportclub Markelo de eerste drie punten van 2018 mee terug naar Markelo. Tegenstander Buurse kreeg aan het begin van de wedstrijd, ongeveer na 10 minuten, de eerste grote kans van de wedstrijd. Wonder boven wonder wist Buurse niet te scoren en bleef de stand 0-0. In de 18e minuut viel Markelo aan over de rechterkant en zette Jordy Vagevuur de bal voor en René Kuijpers kon de 0-1 intikken. In de 38e minuut van de eerste helft maakte Robin Wagenaar de 0-2, na een prima loopactie van Bart Klumpers. In de 45e minuut wist Markelo nogmaals te scoren, een goede voorzet van Robin Wagenaar bij de 2e paal en het was Ferdi Pinkert die de ruststand op 0-3 zette.

Zoals verwacht kwam Buurse uit de kleedkamer met een veranderde tactiek: de opstelling was veranderd van 4-4-2 in 4-3-3. Dit was voor Sportclub geen aanleiding om iets te veranderen aan het elftal of de opstelling, maar gewoon de lijn van de eerste helft voort te zetten. Al in de 4e minuut van de tweede helft wist Ton Jansen de 0-4 op het scorebord te zetten. In de 63e minuut scoorde Ton Jansen opnieuw, ditmaal vanuit een vrije bal en hij maakte 0-5. Vlak daarna, in de 69e minuut werd het ook nog 0-6. Ton Jansen zette op links de bal voor en Steven Bloemen, terug na een langdurige blessure, kon hieruit scoren. In de 73e wist Buurse pas iets terug te doen en zette de eindstand op 1-6, met een doelpunt onhoudbaar voor de Markelose keeper. Sportclub wist het laatste kwartier rustig uit te voetballen. Volgende week speelt Sportclub thuis tegen Diepenheim.