- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Kopman valt uit in team Wevers

Foto’s: Shakedown Team

Nicolás Fuchs is tijdens de tiende etappe van de Dakar Rally 2018 met technische problemen stilgevallen en daarmee is Dakar voor hem afgelopen. Daardoor rijdt Markeloër Erik Wevers nog met de enig overgebleven Borgward. In de tiende etappe ging Wevers als 20e van start en verloor – mogelijk door een stop bij Fuchs – vooral in het eerste deel van de etappe veel tijd. Daarna knokte hij zich terug en stond samen met navigator Van Limpt voor het eerste deel van de etappe op een 23e plek. Uiteindelijk wisten ze de Borgward op ruim 1 uur en 42 minuten van dagwinnaar Peterhansel over de finish te brengen.

De tiende etappe bestond uit 797 km waarvan een special van 373 km en verliep van Salta naar Belén in Argentinië. Onderweg kregen de deelnemers flinke duinen voorgeschoteld op een uitgestrekt zandplateau. De etappe doorkruisten de route van de assistentievoertuigen op hun weg naar de bivak in Belén. Op dit punt mochten de deelnemers een beroep doen op de assistentie van hun teams terwijl de tijd overigens door liep. Doordat de negende etappe van maandag werd geannuleerd betekende dat voor het team van Wevers Sport een extra dag om de Borgward BX7 DKR in optimale staat af te leveren. Toch kon dit niet voorkomen dat de kopman van het team door motorproblemen in het deel van de tiende etappe onderuit ging.

Na veel water te hebben gezien hebben de Dakar deelnemers nu te maken met een overweldigende hitte. Naar verluidt zou het kwik in de thermometer op het circuit van Belén in de schaduw momenteel de 38 graden aantikken en in de zon zelfs 43 graden. De elfde etappe gaat van Belén via Fiambalá naar Chilecito over 747 kilometer waarvan 280 kilometer op snelheid.

Nicolás Fuchs