- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

‘December Donatie’ voor zomercafé

Afgelopen zaterdag heeft Rudy Lodeweges namens het bestuur van supportersvereniging FC Twente Markelo een cheque overhandigd aan Nettie Gouman en Jacqueline Gootjes. Zij namen, namens het Rode Kruis en de organisatie van de zomercafés, een cheque van € 443,- in ontvangst. Een bijdrage die erg werd gewaardeerd: “Wij willen iedereen van de supportersvereniging enorm bedanken voor dit mooie bedrag en zullen zeker uitdragen dat het komende zomercafé mede is mogelijk gemaakt door jullie donatie”, aldus Nettie Gouman. 

De supportersvereniging FC Twente Markelo heeft zeven seizoenen geleden met succes de ‘December Donatie’ geïntroduceerd. Hiermee toont de Markelose supportersvereniging haar maatschappelijke betrokkenheid en ondersteunt hiermee stichtingen/verenigingen uit Markelo en omstreken daar waar mogelijk is. De afgelopen jaren werd tijdens de laatste thuiswedstrijd van FC Twente voor de winterstop geld ingezameld voor achtereenvolgens: de Vrienden van Anholtskamp, de Vrienden van de Molen van Buursink, Scouting Long Tom Markelo, UVV afdeling Markelo, Stichting Help Mantelzorg een Handje, Ouderen Vereniging Markelo en afgelopen seizoen voor de Schaapskudde op de Borkeld. De supportersvereniging vult het opgehaalde bedrag aan met € 150,- zodat er de afgelopen jaren een cheque tussen de € 400,- en € 500,- kon worden uitgereikt.

Dit seizoen werd na de wedstrijd FC Twente – Vitesse geld ingezameld voor de Zomercafés van het Rode Kruis Markelo. De zomercafés zijn gezellige middagen in de vakantieperiode, speciaal voor ouderen en mensen met een beperking of handicap, die juist in deze periode behoefte hebben aan contact en gezelligheid omdat velen uit hun vertrouwde omgeving dan met vakantie zijn. Vaak zijn (lokale) artiesten aanwezig om de mensen te vermaken. Het zomercafé wordt elk jaar in de zomer twee keer gehouden bij Herberg de Pot waarbij het Rode Kruis geen enkele vorm van subsidie ontvangt.