- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Borgward komt top 10 binnen

Foto: Shakedown Team

Voor de derde etappe op rij heeft de Borgward equipe van Erik Wevers en Anton van Limpt in de top 20 weten te eindigen, kopman Nicolás Fuchs is na de etappe van vandaag de top 10 van het autoklassement binnengekomen. Voor de start vanmiddag werd de proef van vandaag als zwaarste proef gezien door Erik Wevers. “De etappe van gisteren was loodzwaar met waterplassen waar we bijna een meter diep doorheen gingen. Mooi dat we Fuchs hebben kunnen helpen waardoor uiteindelijk zijn algemene positie hetzelfde is gebleven. We hebben gisteravond zelf onze remmen gedaan en andere banden eronder gezet. Vanmorgen gaan we weer van start,” aldus Wevers. Op dat moment was nog niet bekend dat de etappe van morgen vanwege wateroverlast zou worden afgelast, al wist Erik ons vanmiddag wel aan te geven dat het bivak tussen de etappe van vandaag en morgen onder water stond. Erik: “We kijken in wat voor verrassing we weer aankomen. Het is wel zwaar, maar ik vermaak me nog wel. Het is een hele uitdaging.”

Erik Wevers en Anton van Limpt kwamen vandaag als 19e binnen op exact 1 uur en 4 minuten van dagwinnaar Stéphane Peterhansel. Nicolás Fuchs noteerde een 13e tijd in de etappe van vandaag. In het autoklassement steeg hij naar plek 10. Een goede prestatie voor het door Wevers Sport ondersteunde Borgward Dakar Team.

Vanwege de slechte weersomstandigheden heeft Dakar-organisator ASO de etappe van morgen afgelast. Het is al dagen slecht weer in Bolivia. De teams vertrekken maandag naar Argentinië, daar zou de rally weer kunnen worden hervat met de 10e etappe.