Na lange nacht start Wevers aan dag 5

Foto: Shakedown Team

De vierde etappe van Dakar 2018 startte gisteren met een massastart van vier auto’s tegelijk op het strand in San Juan Marcona. “Zowel de start van Nicolas Fuchs als van Erik Wevers was veelbelovend”, aldus het team van Wevers Sport. Beide coureurs lagen goed op schema in een etappe die alles behalve makkelijk was tot Nicolas Fuchs te maken kreeg met een technisch probleem. Wevers heeft Fuchs vooruit geholpen zodat deze zijn weg kon vervolgen wat wel inhield dat Wevers achterbleef. Vervolgens heeft Fuchs de zware etappe uit weten te rijden en als 29e rijder de finish te bereiken. Wevers en Van Limpt hebben hun tocht door de zware zandduinen ook weten te vervolgen maar hebben door het invallen van de nacht in de duinen overnacht tussen waypoint 5 en 6 volgens de berichten. Net voor de start van de eerste auto in de vijfde etappe van de Dakarrally arriveerde Wevers in het bivak. De monteurs van Wevers Sport hebben in korte tijd de Borgward BX7 DKR kunnen checken, zodat Wevers en Van Limpt 3,5 uur na vertrek van de eerste auto ook konden starten aan de vijfde etappe die vandaag loopt van San Juan Marcona naar Arequipa. Deze etappe is maar liefst 934 km waarvan 268 Special Stage.