Traditie Niejoarwin’n herboren

Dat het al weer 7 jaar geleden was dat het bekende Niejoarwin’n met de Grösmeijers bij De Haverkamp werd gehouden was vanmorgen niet te merken. Een volle zaal met daaronder ook Koningskoppel Arjan Wevers en Natacha Bruneel genoot van het programma van het amusementsorkest met daarin ook een aantal nieuwe gezichten. Jan Warmelink, Marcel Oosterkamp, Berry Nijland en Renske Landeweerd vormden samen met de vertrouwde gezichten van de kapel, voor een herboren traditie. Tussendoor zorgden het Markelose Snip & Snap duo,  Mark van Coeverden en Niek Tijink voor de nodige humor voorafgaand aan de vuurdoop voor Wim Greven, Henk Bussink en Gerrit Veltkamp. Als Trio M3 verzorgden zij hun allereerste optreden op de Steirische harmonica met een aantal polka’s maar zelfs wisten ze twee nummers vlot mee te spelen met de Grosmeijers.

Het tweede gedeelte dat het Markelose Snip & Snap duo voor haar rekening nam bestond uit een parodie op ‘De wereld draait door’. In ‘Markelo draait door’ nam het duo de ontwikkelingen in ons dorp en haar inwoners op de hak, voor een zaal waar men met regelmaat een speld kon horen vallen. Het officiële gedeelte werd vervolgens afgesloten door de Grösmeijers nadat Henk Bomhof namens de kapel Hans ten Zende een collage aan had geboden. Hans heeft aangegeven te stoppen als drummer bij het amusementsorkest maar indien nodig valt hij natuurlijk graag in. Zo mocht hij dan ook meteen plaats nemen op zijn vertrouwde plek binnen het orkest doordat Marcel Oosterkamp andere verplichtingen had. Het Niejoarwinn’n lijkt gezien de enorme opkomst vanmorgen bij De Haverkamp te zijn herboren en met het programma dat de Grösmeijers vanmorgen brachten smaakt het, volgens het publiek, zeker naar meer.

De complete fotoreportage is online te bekijken.