onsProat: Nieuw jaar, nieuwe belevenissen

Hallo, lieve mensen, om te beginnen wil ik u allen het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Eigenlijk een compleet overbodige mededeling want ik wens iedereen altijd het allerbeste met een goede gezondheid. Gezondheid wat het allerbelangrijkst is in het leven en absoluut niet, en gelukkig maar, te koop is. Zo bleek afgelopen tijd wel dat een man uit Rijssen met een geschat vermogen van vier miljard euro zijn leven ondanks alle geld niet mocht behouden. Dankzij een paar oudejaarssloten met een opbrengst van maar liefst 30 euro moeten wij ook dit jaar weer hard aan de bak om aan de kost te komen. Gelukkig maar, al was een dikke prijs ook welkom hoor.

Op de valreep in het oude jaar heb ik nog auditie mogen doen bij oud-Markeloër Johan Nijenhuis voor zijn nieuwe film die hij samen maakt met Herman Finkers ”De beentjes van St. Hildegard” Voor mij weer een bijzondere ervaring om mee te maken en wat de uitkomst ook zal zijn, dit pakken ze me al niet meer af. Eind januari zal blijken of er een rol voor mij is weggelegd in de film. Spannend!

Leuke afsluiter van het jaar was ook weggelegd voor de brandweer, een brandgevatte heg op de es werd even vakkundig bestreden. Om daar te komen reed men door een gazonnetje en een ‘hardeweg’ chauffeur zoals wij die noemen reed zich daar vast. Volgens mijn informatie was dat Wim B. van de Ovinksweg. Dat had ik nou van zo’n vakkundig tractor chauffeur niet verwacht.

Ook voor Markelo wordt het een spannend jaar met alle nieuwbouwplannen die op tafel liggen en waar tot op dit moment nog bar weinig invulling aan word gegeven. Roosdomsweg, Kistemaker en de melkfabriek is allemaal nog een rommelige bende. Weet u trouwens wat de lampen betekenden, schijnend achter de grote kerstboom tegen de bebouwing op het Kaasplein? Bijna niemand heeft het opgemerkt of weet wat dat was. Dat waren rode, blauwe en witte lampen; de kleuren van de Dorpsfeestvlag aangeboden door het Dorpsfeestbestuur! Het bestuur dat in Hilko Pruntel een fantastisch nieuwe en leuke voorzitter gevonden heeft. Hilko, succes en geniet ervan!

De gemeenteraad die dit jaar ook anders zal zijn na de verkiezingen met enkele nieuwe gezichten. Mooi is het verhaal van de SP, stel dat je als achtste op de lijst staat bij de SP en je krijgt alle stemmen dan kom je nog niet in de raad omdat het op lijstvolgorde word afgewerkt, geen voorkeurstemmen, sociaal of niet dan? Ook de Markelose poppetjes maken zich op voor de verkiezing campagne waar ik bij op wil merken dat ik de VVD en ook Gemeentebelangen heel weinig heb opgemerkt de afgelopen regeerperiode. Gerda Bruins en Bennie Nijenhuis moeten maar eens deftig aan de boom schudden om ons Markeloërs weer een beetje politiek minded te krijgen. Ook de jeugd wordt opgeroepen om plaats te nemen op de stembureaus, goede zaak! Aanmelden kan bij de gemeente Hof van Twente.

Als ik dit schrijf zitten we nog midden in de finales van het waanzinnig gezellige kersttoernooi van de Tennisvereniging MTV 65, niet gedacht dat we zover zouden komen maar met een beetje geluk kan dat zomaar lukken. Het gaat nergens om maar ongemerkt worden we nog bloed fanatiek ook. Plezier staat voorop en winnen is een leuke bijkomstigheid. Nu ben ik van nature een voetballer en wat mij wel opvalt, is dat laten we maar zeggen de ex voetballers zich na afloop douchen en dat vooral de dames dit nalaten. Nu willen ze dit jaar de sanitaire voorzieningen aanpakken bij de tennisclub en dan vraag ik mij af wie er van de dames zich dan wel gaat douchen. Want eerlijk gezegd zit ik liever naast een lekkere fris ruikende meid als naast een bezwete en geurende versie. Nu ga ik lekker douchen want vanavond (zaterdag) hebben we de nieuwjaarsreceptie van ABZ Diervoeding waar Gerrit Vedders (bute) en Harry Eshuis gehuldigd worden voor veertig jaar trouwe dienst, PROOST!

Fijne zondag,

Willian