Markelose kampioenen gehuldigd

Vanavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van gemeente Hof van Twente heeft wethouder Harry Scholten alle Markelose (sport)kampioenen op de door hem zo kenmerkende manier gehuldigd. De 5 aanwezige kampioenen uit Markelo werden door hem samen met de andere kampioenen uit de Hof elk afzonderlijk voor hun bijzondere prestatie voor het voetlicht gebracht. De huldiging vond plaats nadat Hoftalent Marlot Raanhuis de volle hal van het gemeentehuis had toegezongen. De aftrap werd gedaan door burgemeester Ellen Nauta met een toespraak waarbij vele facetten van Hof van Twente goed naar voren kwamen. Nauta benadrukte aan het eind van haar toespraak de kracht van Hof van Twente: “De kracht van Hof van Twente ligt in onze kernen en buurtschappen, zit in onze bedrijven en organisaties, is voelbaar door onze inwoners. En die kracht zit ook in ons vermogen om samen te werken en steeds te zoeken naar nieuwe allianties. In Twente, in Overijssel, in Duitsland, Den Haag en Brussel. Volgens mij zijn wij in onze unieke Hof samen toch aardig op weg. Dit is onze Hof. Zelfbewust, open en warm.”

Markelo was in het gemeentehuis goed vertegenwoordigd met veel verenigingen, stichtingen en actief betrokkenen hierin. De volgende Markelose kampioenen werden door Harry Scholten in het zonnetje gezet en kregen een bos bloemen en een Hofpas met punten uitgereikt:

Brent en Duuk Scholten –  Nederlands Kampioen met kwakertje tijdens Landelijke Jeugdbondshow 2017
Gerrit Leunk – NK met volierevogel ‘Lizard rood schimmel gebroken cap’ (Apeldoorn)
Roos Wevers –  NK springen met pony Mystery, klasse L categorie C
Mark Oude Luttikhuis – NK Klootschieten
Jack van der Laan – NK tennis, categorie 85+ (Etten Leur)
Jurgen Schreurs – EK Classic Motocross, klasse twinshock 50 (Den Dungen)
Hilde Jager – NK klasse tot 70 kilo onder 21 jaar (Nijmegen) / Goud European Cup, klasse tot 70 kilo (Coimbra, Portugal)  / EK judo tot 23 jaar onder 70 kg (Montenegro)

Harry Scholten en Jack van der Laan