- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Hilko Pruntel voorzitter Dorpsfeest

Hilko Pruntel wordt de nieuwe voorzitter van Dorpsfeest Markelo. Het komende jaar zal Hilko zoveel als mogelijk met de huidige voorzitter, Henk Bussink meelopen om zich voor te bereiden op zijn taak die hij vanaf de Najaarsvergadering officieel op zich zal nemen. Lang hoefde hij er niet over na te denken. De 36-jarige Hilko is in het dagelijks leven senior inkoper bij Inkopenvoor. Zijn rol als teamspeler en bezig houdend met publieke processen waarbij hij omgaat met veel verschillende mensen zullen hem als voorzitter van het Dorpsfeest zeker goed van pas komen. “Als dagelijks bestuur zijn we enorm blij dat we met Hilko de komende periode weer een constant bestuur kunnen vormen”, aldus Ceciel Boode. Zij doelt hierbij op de bestuurswisselingen van de afgelopen twee jaar waarbij zij de taken overnam van Gerrie Pinkert en Els Ulkeman dit jaar de functie van penningmeester van Harry Nijkamp overnam. Dit jaar zal Henk Bussink zogezegd de bestuurshamer doorgeven aan Hilko Pruntel waarna de komende drie jaar geen bestuurswisselingen binnen het dagelijks bestuur zijn te verwachten. 

Terugkijkend op de afgelopen jaren geeft Henk aan dat het roerige jaren zijn geweest. Met het faillissement van Bill’s Bar kwam er organisatorisch veel om de hoek kijken. De Beachparty kreeg een vervolg. Vervolgens de doorstart van De Kroon waarbij de samenwerking werd voortgezet met de jonge horecaondernemers op de voor Markelo zo kenmerkende manier. Als klap op de vuurpijl geeft Henk de verhuizing van de tent en de kermis aan en dan wel in de ruimste zin van het woord. “Aan mij de schone taak om het mooie werk van Henk voort te zetten. De verhuizing is achter de rug, nu komt de fase om processen en automatismen goed in te bedden in de organisatie. Aan ons als Dagelijks Bestuur om dit samen met de commissies de komende jaren in goede banen te leiden”, aldus Hilko.

Al even werden in de wandelgangen meerdere namen genoemd als mogelijk opvolger van Henk Bussink die de afgelopen 6 jaar de verhuizing van de tent naar het Kaasplein wel als hoogtepunt ziet. “Het kost enorm veel vrije tijd om deel uit te maken van het bestuur van Dorpsfeest Markelo maar er staan ook enorm veel prachtige momenten tegenover. Bijvoorbeeld de contacten binnen de commissies, vrijwilligers maar ook op bestuurlijk niveau met gemeente en de naastgelegen plaatsen waarmee we veelvuldig overleg hebben omtrent de jaarlijkse tentfeesten in de Hof”, geeft Henk aan.

“Als Dagelijks Bestuur van het Dorpsfeest hebben we er volledig vertrouwen in dat Hilko de functie van voorzitter Dorpsfeest Markelo op een goede manier kan invullen. Met Hilko hebben we een enthousiaste opvolger gevonden die sturing zal geven aan het Machtig Mooie Feest. We willen meteen van de gelegenheid gebruik maken om alle Markeloërs fijne feestdagen en een voorspoedig 2018 toe te wensen”, aldus Henk Bussink.