- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Top2000 kerkdienst in Martinuskerk

Het idee om de Martinuskerk dichterbij de Markeloërs te zetten en de kerk ook te gaan gebruiken voor andere evenementen als louter de traditionele kerkdiensten, lijkt dit jaar gelukt. Maar ook in de laatste maand van het jaar heeft de Martinuskerk nog een volle agenda. Zo staat op zaterdag 30 december om 19.00 uur een bijzondere Top2000-kerkdienst op het programma. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van  NPO Radio 2. In de Top2000 staan veel  nummers met inhoud; nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen.  Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing  te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. 

De Gospelgroep Promises uit Rijssen en  het Markelose Gospelkoor Enjoy verlenen hun medewerking aan deze bijzondere Top2000-kerkdienst in de Martinuskerk in Markelo.

Op de website Top2000kerkdienst.nl vind je een overzicht van alle diensten door het hele land. Ook bestaat er voor de bezoeker de mogelijkheid om een stem uit te brengen voor de algemene Top2000-kerkdienst of voor een dienst in de buurt. Vorig jaar namen ruim 100 kerken mee en dit aantal blijft stijgen. Dominee Fred Omvlee, bedenker van deze kerkdienst is groot voorstander van meer (pop)muziek in de kerk en zal ook dit jaar weer door het land trekken om zoveel mogelijk Top2000-kerkdiensten bij te wonen.

De toegang van deze kerkdienst is gratis. Wel wordt een vrije gift zeer op prijs gesteld om de kosten voor deze avond te dragen.