- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Lichtjesmiddag op begraafplaats

Stichting Belangenbehartiging Algemene Begraafplaatsen Hof van Twente (BAB) organiseert op zondag 17 december om 16.45 uur een lichtjesbijeenkomst op de Algemene Begraafplaats in Markelo. Met deze jaarlijks terugkerende lichtjesmiddag wil de Stichting BAB iedereen de mogelijkheid bieden om hun overleden dierbaren op een bijzondere manier te gedenken. De begraafplaats zal met vuurschalen en -korven en fakkels sfeervol worden verlicht. De Markelose ossenhoornblazers laten tijdens deze bijeenkomst de speciale klanken horen. Vanaf 17.15 uur kunnen de aanwezigen de aangeboden kaars op het graf of gedenkplek van hun dierbare plaatsen. Er is ook gelegenheid om de overledenen te gedenken die geen eigen plekje hebben op de begraafplaats. In stilte verlaat men hierna de begraafplaats. Jong en oud zijn van harte welkom op de lichtjesmiddag. 

Voor de organisatie van de Lichtjesmiddagen is de Stichting BAB afhankelijk van organisaties en personen. Ook dit jaar is deze hulp meer dan welkom. De Lichtjesmiddag 2017 wordt mede mogelijk  gemaakt door de ondersteuning van Uitvaartonderneming Vruwink, Begrafenisvereniging “De Laatste Eer”, Gerry Leferink & Wennink Uitvaartzorg, Tonny Kranenberg Uitvaartzorg, Tijhuis Uitvaartzorg en door bijdragen van het Ondersteuningsfonds Dorpsfeest Markelo en het Schoolfeestfonds Goor.

De Stichting BAB is blij met alle bijdragen groot of klein. Dit is mogelijk in de vorm van het helpen tijdens de herdenkingsbijeenkomsten maar ook door een financiële bijdrage of bijvoorbeeld het leveren van lampenolie, fakkels of brandhout voor de vuurkorven. Wanneer u op welke manier dan ook uw medewerking wilt verlenen aan deze middagen, kunt u contact opnemen met Jan Meutstege 0547 – 271433.

De inhoud van het programma is als volgt:
16.45 uur verzamelen bij de ingang op de begraafplaatsen
17.00 uur opening door Stichting BAB en een woord van herdenking en/of gedicht
17.05 uur een moment van stilte, ter nagedachtenis aan alle overledenen
17.10 uur een liedje gespeeld of gezongen, en/of een gedicht

Stichting BAB organiseert naast de lichtjesbijeenkomst in Markelo ook herdenkingsbijeenkomsten op de begraafplaatsen in Goor, Delden en in Diepenheim. Complete programma lichtjesmiddagen Stichting BAB Hof van Twente:
zaterdag 9 december 2017 op de algemene begraafplaats Goor
zondag 10 december 2017 op de algemene begraafplaats Delden
zaterdag 16 december 2017 op de algemene begraafplaats Diepenheim
zondag 17 december 2017 op de algemene begraafplaats Markelo