- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Sinterklaas welkom geheten op Kaasplein

Vanmiddag is de Sint na een jaar van afwezigheid weer gearriveerd in Nederland. In Dokkum werd de Sint landelijk welkom geheten waarna hij zonder enig oponthoud op tijd wist te arriveren bij Bistro de Tasca in Markelo. Onder begeleiding van muziekvereniging De Fanfare werd de Sint getrakteerd op een rit met een heuse legerjeep door het dorp. Veel kinderen sloten tijdens de intocht aan om vervolgens op het Kaasplein in het centrum van het dorp te horen hoe de goedheiligman werd welkom geheten door wethouder Pieter van Zwanenburg. De wethouder hield het kort omdat de regenbuien roet in het eten gooiden. Op de vraag of alle kinderen samen met hun ouders naar De Kroon wilden komen voor een gezellig sinterklaasfeest werd dan ook snel gehoor gegeven. Bij De Kroon werd volop gedanst en uit volle borst meegezongen. Een battle tussen de pieten zorgde voor een waardige opvolger van Oma-piet die na vele jaren afscheid zal nemen en voortaan in Spanje zal blijven wanneer de Sint afreist naar Nederland. 

De intocht werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Stichting Jeugd Aktiviteiten Markelo welke voorheen door de Ondernemersvereniging Markelo werd ingevuld. Pieter van Zwanenburg sprak zijn waardering uit voor de vereniging daar zij op betrekkelijk korte termijn een dergelijk groot feest op deze geweldige manier wisten neer te zetten.

Marian Waanders en Marjan Noteboom maakten vanmiddag een sfeerimpressie van de intocht en het feest bij De Kroon. Deze zijn in de loop van de avond te bekijken op de website van Fotostudio Markelo.