- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Appartementen op voormalig ontspanningsgebouw

Gemeente Hof van Twente heeft een exploitatieovereenkomst en overeenkomst planschade getekend voor de bouw van 17 appartementen aan het Burgemeester de Beaufortplein 5 in Markelo. Om de bouw mogelijk te maken is een wijziging van het huidige bestemmingsplan noodzakelijk. “We hebben op dit moment nog geen definitief akkoord op het ontwerp. De bedoeling is om hier zorgappartementen te realiseren en geen reguliere appartementen. We zijn daarom ook in gesprek met een zorgaanbieder voor mensen met een beperking maar hebben nog geen definitieve overeenkomst gesloten”, aldus Markeloër André Vasters.

De gemeente geeft aan dat het college op 28 juni 2016 besloten heeft om medewerking te verlenen aan het realiseren van de 17  appartementen op het perceel Burgemeester de Beaufortplein 5 te Markelo. De woningen krijgen een woonbestemming waarbinnen ook zorg is toegestaan. Door de appartementen als woningen in te zetten met een zorgmogelijkheid tellen deze niet mee als een intramurale zorgvoorziening. Gelet op de demografische ontwikkeling van de gemeente en de toenemende (brede) zorgbehoefte zal de vraag naar geschikte woonvoorzieningen die dit kunnen leveren toenemen de komende jaren.

“De vraag naar soortgelijke woonzorg-appartementen is zeker aanwezig in Markelo. Naast ons kind kennen wij meerdere ouders die graag een soortgelijke plek voor hun kind zouden wensen in ons eigen dorp”, aldus een ouder. Naast zorgboerderij Aveleijn Rohaan aan de Goorseweg in Markelo, een 24-uurs woonlocatie met dagbesteding op het eigen terrein en een aangrenzende dagbestedingslocatie in de vorm van een theeschenkerij, is er geen soortgelijke woonvorm in Markelo.