Sportclub Markelo verliest van EMOS

Sportclub Markelo 1 is er vanmiddag niet in geslaagd EMOS te verslaan. Er werd verloren met 3-1 in Enschede. Het eerste kwartier gingen beide elftallen nog wel gelijk op, maar daarna nam EMOS het heft in eigen handen en maakte op een natte glibberige grasmat de 1-0 door een hoge voorzet in te koppen. Voor de rust werd het nog 2-0 voor EMOS. Om wat meer snelheid voorin te creëren werd aan Markelose zijde Bjorn Groot Roessink na de rust vervangen door René Kuijpers. De thuisploeg scoorde de 3-0 door wederom een glijpartij en Sportclub wist dit niet afdoende te verdedigen. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, al kwamen de Markeloërs nog terug naar 3-1 doordat Ton Jansen een penalty benutte. Vlak daarna had Markelo nog een grote kans op 3-2, maar deze kans werd tot twee maal toe niet benut en daarmee bleef de eindstand 3-1. Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen Rood Zwart 1 uit Delden, een hofderby. Rood Zwart heeft vandaag verloren met 1-0 van FC Aramea en bevindt zich met slechts 4 punten momenteel op een 10e plaats. Sportclub heeft dit seizoen de hofderby’s winnend afgesloten; zowel van Diepenheim als van Hector werd gewonnen. Hopelijk kan deze trend volgende week een vervolg krijgen.