Markelo Oost wint buurtkennisquiz

Het team van Markelo Oost werd vanavond in Het Beaufort winnaar van de jaarlijkse kennisquiz voor Markelose buurten en buurtschappen. Het drietal Dianne Zweers, Nettie Gouman en Aat Aanstoot met Diny Izaks als non-playing teamcaptain behaalde 51 punten en dat was 4 punten meer dan runner-up Markelosebroek. Gedeeld derde werden De Esch, vorig jaar nog winnaar, en Stokkum met 46 punten. Naast de bloemen en de wisselbeker won het team van Oost een ticket voor de kennisquiz voor kernen van de gemeente Hof van Twente. Deze quiz wordt op 2 februari 2018 eveneens in Het Beaufort gehouden.

De acht deelnemende teams werden met pittige vragen aan de tand gevoeld in de categorieën Sport, Literatuur en boeken, Film en toneel, de Sixties, Breinbrekers, Festivals en concerten, Nieuws uit 2017, Aanslagen en terreur, Muziek en Markelo in Beeld. Bij de categorie Sixties scoorde één vraag honderd procent goede antwoorden doordat de regie een muziekfragment wat te lang liet doorspelen en iedereen kon horen wat de oplossing was. Met het inzetten van een joker konden de ploegen dubbele punten scoren. Halverwege de vragenreeks stonden Markelo-Oost en De Esch aan de leiding. Mede door het op het juiste moment inzetten van de joker steeg Markelosebroek na de tweede vragenreeks naar de tweede plaats en wist Stokkum nog aan te sluiten bij De Esch voor een derde plaats. De publieksprijs werd gewonnen door Willem Potman.

De volledige uitslag:
1. Markelo Oost  51 p. 2. Markelosebroek 47 p. 3/4: De Esch en Stokkum 46 p. 5. Achterhoek 43 p. 6/7: Markelo Noord en Herike-Elsen 40 p. 8. Markelo Zuid 34 p.