Sportclub wint van Hector -update-

Op deze zonnige zondag in oktober heeft Sportclub Markelo vanmiddag thuis gewonnen van Hector uit Goor met 3-2. Het elftal van Anne de Jong speelde de eerste helft het beste voetbal wat ze tot nu toe hebben laten zien dit seizoen. Na 10 minuten nam Ton Jansen vanaf het middenveld de bal mee tot in de 16 meter. In een 3 tegen 3 situatie zette Ton de bal voor het doel van Hector en pas na drie pogingen werd het 1-0 door Bart Klumpers. In de 30e minuut was het wederom Ton Jansen die over de rechterkant tot aan het strafschopgebied kon doorlopen en via een mooie voorzet kon Bjorn Groot Roessink de 2-0 maken. Hector creëerde in de eerste helft weinig kansen en met 2-0 konden de teams terug naar de kleedkamer voor de thee. Zoals verwacht voerde Hector na rust de druk op, mede door inbreng van Haverslag (terug van een blessure) en met Haverslag in het elftal maakte Hector nogal verrassend de aansluitingstreffer in de 60e minuut.

Laatste man bij Sportclub Markelo Martijn Rensen ging met de bal op avontuur en gaf een goede voorzet op Wouter Schut, die de bal binnen kopte en daarmee de stand op 3-1 zette. De scheidsrechter liet erg lang doorspelen en ver in de blessuretijd wist Hector nog te scoren en daarmee de eindstand op 3-2 te zetten. Al met al een verdiende overwinning voor Sportclub Markelo, dat hard werken vandaag beloond zag met 3 punten. Een domper op de feestvreugde was het feit dat het aansluiten van een nieuw biervat in de kelder van de kantine niet helemaal goed verlopen is en de tap vroegtijdig dichtging. Volgende week wordt er uitgespeeld tegen EMOS uit Enschede, een sterkte tegenstander. Maar als er net zo hard gewerkt wordt op het veld als vandaag, zijn er zeker kansen voor de Markeloërs.