- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Vulpen maakt plaats voor laptop

Leerlingen van groep 6 en 7 op Obs de Zwaluw werden deze week verrast met eigen chromebook waardoor zij deels digitaal gaan werken. De lessen voor de vakken rekenen, taal en spelling worden wel volgens de methode en door de leerkracht gegeven, maar de leerlingen verwerken de sommen en opdrachten via de computer. “De school blijft dus werken via de goede doordachte methoden maar verwerken digitaal. Dit is een enorme investering maar tevens ook een prachtige vernieuwing voor de school”, aldus René Scholten. Vanaf 1 oktober zijn de voorwaarden zoals de opslag van data en de draadloze internetverbinding om met de laptops aan het werk te kunnen definitief tot stand gekomen.

“Het enthousiasme onder de leerlingen is groot, het werkt fijn en leerlingen hebben hun taak eerder af. “Het typen gaat sneller dan schrijven”, noemen ze en via de oortjes krijgen zij soms extra instructie. De computer kijkt ook na en bij een foutje kunnen we het één keer herstellen. Naast de genoemde vakken spelen we ook een quiz, Kahoot, gebruiken squla, en gebruiken we Word voor bijvoorbeeld een boekverslag of spreekbeurt. Thuis kunnen we inloggen op onze account in onze leeromgeving om de vraag van de week op te lossen of verder te gaan met talentontwikkeling”, vertelt René Scholten enthousiast.

Niet alleen de leerlingen zijn enthousiast. Ook de leerkrachten vinden het een positieve vernieuwing. Zij zien direct op hun monitor hoe leerlingen hun taak hebben gemaakt en wie extra uitdaging of hulp nodig heeft. Zo wordt de begeleiding nog effectiever. Binnenkort worden de ouders van de leerlingen uit de groepen 6 en 7 uitgenodigd om samen met hun kind deze onderwijsvernieuwing te ervaren. “Wij zijn heel trots en blij op deze manier te kunnen werken”, aldus de leerkrachten van deze 2 groepen.