- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Waterpret bij tiende editie Doggyplons

Nog voordat de poorten vanmorgen officieel geopend waren stonden al een flink aantal ongeduldige honden en hun baasjes te trappelen om samen een duik te nemen in het familiebad van zwembad De Vijf Heuvels in Markelo. Tot 13.00 uur was het dan ook een komen en gaan en was het een geweldig festijn voor de honden die op enkele na eigenlijk allemaal los liepen op het enorme terrein rondom het bad of te vinden waren in het water. Op het terrein werden demonstraties gegeven maar mocht het publiek ook zelf een behendigheidsparcours lopen met hun viervoeter. Het evenement werd verder aangekleed met de Doggy wash en een aantal kraampjes waar men onder meer een gezondheidscheck kon laten uitvoeren van de hond.

De Doggyplons wordt traditioneel als laatste evenement in het zomerseizoen georganiseerd waarna het badpersoneel het water ruim voor het winterseizoen uit het bad kan laten lopen. De entree die voor elke hond wordt gevraagd komt dit jaar ten goede aan dierenasiel de Brammelo uit Haaksbergen. “We hopen dit jaar zo’n 500 euro over te kunnen maken naar de Brammelo”, aldus Freek Somsen en Marije Landuwer die de organisatie van de Doggyplons namens het Sportfondsenbad Hof van Twente en Welkoop Markelo op zich hebben genomen.

Onze fotografen Marian Waanders en Marjan Noteboom hebben weer een prachtige sfeerimpressie weten vast te leggen tijdens deze tiende editie van de Doggyplons. De complete fotoserie is te bekijken op de website van Fotostudio Markelo.