- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markelo bedankt!

Met een enorm goed gevoel kijk ik terug op het afgelopen Dorpsfeestweekend. Onder prachtige weersomstandigheden hebben we vijf dagen feest kunnen vieren. Woensdag genoten de 50-plussers tijdens traditionele aftrap van het Dorpsfeest bij Zalencentrum De Haverkamp van een gevarieerd programma tijdens de seniorenmiddag. De presentaties van Diederik Roeterdink en Jan ten Thije, het optreden van het vrouwenkoor de Begonia’s uit Veenendaal en de sketches en conferences van Jan Henk Berendsen tezamen zorgden voor een programma voor elk wat wils.

De biljartfinale die ditmaal ook bij De Haverkamp plaats vond zorgde voor een flink aantal spannende partijen die door enorm veel biljartliefhebbers werden bekeken. Met Freddy Vogel en Natacha Bruneel als biljartkoning en –koningin hebben we het komende jaar een jong koningskoppel die dit weekend al volop genoten van hun ‘verplichtingen’.

Vrijdagmiddag opende we de editie van het Dorpsfeest 2017 officieel. De Trap ‘m An Party met ook dit jaar weer de Markelose gelegenheidsband DaWeekNie wist binnen de kortste keren te zorgen voor een geweldige aftrap van het feest in de tent. Met de band Tilt XL werd dat doorgezet tot in de kleine uurtjes.

Veel kinderen genoten zaterdagmorgen zichtbaar van de Diabolo’s Huub’s kindershow. Het programma was erg interactief waardoor de ruimte in de tent door de kinderen ook optimaal benut werd. Gelijktijdig werd Schutterskoning 2016 Gerrit Vruwink traditioneel opgehaald door de vogelschietcommissie. Gerrit droeg zijn versierselen en zijn koningschap later die dag over aan Arjan Wevers. Door het snelle verloop van het vogelschieten vond de huldiging al vroeg plaats en werd het feest voortgezet met Wahnsinn. Een vlotte wissel zorgde ervoor dat menigeen bleef hangen in de tent en genoot van de geweldige sfeer die de band Reflexxion zonder moeite perfect wist vast te houden. De winnaars van de soundmixshow traden op en wisten vol overtuiging onder muzikale begeleiding van Reflexxion hun act nog eens te herhalen maar nu op het podium van Dorpsfeest Markelo. Fragment zorgde voor een geweldig optreden en daarmee ook voor een overtuigende afsluiter van de zaterdag.

Bekende en minder bekende Markeloers werden zondagmorgen tijdens het fruhshoppen door de zondagmorgengroep op de hak genomen nadat we als Dorpsfeest Markelo een contract tekenden met Harry Scholten namens de gemeente Hof van Twente waarmee we voor onbepaalde tijd de garantie hebben om het feest in het centrum van Markelo op het plein te kunnen organiseren. Evenals bij het vogelschieten zorgden de Grösmeijers ook hier weer voor een geweldige muzikale begeleiding van het programma. Met de vocale klanken van Andre Brinkers, Anouk Schottink en Berry Nijland die overigens tijdens het fruhshoppen zijn debuut beleefde als zanger bij de Grosmeijers, een duidelijke sfeervolle meerwaarde voor het geweldige Markelose amusementsorkest.

Veel mensen wisten zondagmiddag een plekje te bemachtigen langs de route van de optocht en zagen een optocht die door de inzet van de vele wagenbouwers weer meer dan geweldig was om te bekijken. Wederom ging de Rijssenseweg met de eerste prijs van de jury aan de haal. De publieksprijs was voor De Esch. De Perfect showband zorgde vervolgens voor een onvergetelijke avond, volop feest en gezelligheid.

Samen kunnen we terugkijken op een geslaagd Dorpsfeestweekend waarin saamhorigheid en gezelligheid wederom in een hoog vaandel stonden. Een feest met de tent, een buitenterras, het vogelschieten en de kermis op de nieuwe locatie op het Kaasplein.

Markelo, nogmaals bedankt voor een geweldig weekend!

Namens het dagelijks bestuur van Dorpsfeest Markelo,
Henk Bussink