- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Lieve Ellen (2)

Lieve Ellen,

Ja, zo ben ik mijn column al eens eerder begonnen. Maar deze keer hoef je – en een aantal met jou – niet te schrikken. Nu geen politiek gekissebis, maar toch wil ik graag even weer je aandacht en wel om je een enorm compliment te geven! Ik vind het namelijk echt heel erg stoer dat je als burgemeester van de Hof van Twente gewoon samen met je man Robert helpt tappen tijdens het Maarkels feest. Chapeau!

Ik heb in de loop der jaren vele bobo’s langs zien komen die voor het mooie fotootje in de krant even achter het schap gingen staan, maar als vrijwilliger de handen uit de mouwen steken, ho maar! Daar kunnen er nog veel een voorbeeld aan nemen. Onze opa zou wel hebben gezegd: “Niks gin koale drokte, die ku’j wal he’m”.

Op het moment dat ik deze column schrijf, hebben we het eerste deel van het feest er al weer op zitten. Woensdagmiddag zijn we al begonnen met het seniorenprogramma. Hoewel ik werd geplaagd door een aantal gekneusde en gebroken ribben, vond ik het weer fantastisch om een deel van dit programma in te mogen vullen.

Door het verplaatsen van de tent en het doorvoeren van een aantal vernieuwingen was er dit jaar veel extra werk voor de vele vrijwilligers. Een van de veranderingen was het verplaatsen van het vogelschieten. Hoewel ik de weide aan de Schoolstraat toch wel een beetje mis, moet ik eerlijk zeggen dat de combinatie met de feesttent wel een gouden greep is. Nadat de vogel er af was geschoten, was het binnen een mum van tijd één groot feest. Velen stonden op de banken en tafels te dansen. Egbert Hargeerds probeerde de mensen er nog af te houden, maar dit was een zinloze missie. Het zal mij benieuwen hoe dit over 14 dagen zal gaan als hij zelf gaat trouwen.

Bijna had het vogelschieten niet op tijd kunnen beginnen. Bert Pinkert, de voorzitter van de vogelschietcommissie, had zich verslapen. Als je dan wordt wakker gebeld door iemand die zijn stem kwijt is, ja dan is het nog een hele toer om te beseffen wat er precies aan de hand is.

Op Maarkelsnieuws konden we lezen dat er een diefstal van drank bij De Kroon is verijdeld. Twee van die dekselse Goorsen hadden nog niet genoeg gehad en dachten twee vaten bier te kunnen stelen. Gelukkig werden ze snel in de kraag gevat, maar anders had ik mij afgevraagd of het hun was gelukt om die vaten de berg over te krijgen.

Graag wil ik nog even de Schutterskoning, Arjan Wevers (toch weer iemand met een jagers achtergrond), en de Biljartkoning en –koningin, Freddy Vogel en Natacha Bruneel van harte feliciteren.

Lieve Ellen, ik moet je eerlijk bekennen dat het mij goed bevalt om mijn column aan jou te richten en als je het goed vindt, zal ik dat nog wel eens vaker doen. Mochten we elkaar dit weekend nog treffen tijdens het feest, dan stel ik voor dat we samen een biertje gaan drinken.

Proost en loat’ oe good goan!

Jan Henk Berendsen