- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Verloop halve finales biljarten

De finalisten in de strijd om de titel Biljartkoningin 2017 zijn bekend. Nadat eerder op de avond Natacha Bruneel bij De Haverkamp de eerste halve finale bij de dames wist te winnen van Ans Eshuis was Ingrid Smit de sterkste in de tweede halve finale tegen Anja Sligman. In de eerste halve eindstrijd bij de heren bleek Han Romp aan het kortste eind te trekken door zijn benodigde 50 caramboles in 33 beurten te bereiken. Han Romp mag het in de finale opnemen tegen de winnaar uit de andere halve finale. Freddy Vogels wist daarin na 26 beurten te winnen van Wim Gossink.

De strijd om de titels Biljartkoning en Biljartkoning van Markelo kon al vroeg op de avond rekenen op veel publieke belangstelling. De eerste halve eindstrijd bij de dames werd gespeeld tussen Natacha Bruneel en Ans Eshuis. De eindstand na 20 beurten was 17-17, voldoende voor Natacha, Ans had echter 31 caramboles moeten maken om de partij naar haar toe te trekken. Vervolgens was het de beurt voor de eerste twee heren, Eddy Schuurman en Han Romp. In 33 beurten wist Han zijn benodigde 50 caramboles te behalen, Eddy bleef steken op 46 van de 110 die hij nodig had.

In de tweede halve finale bij de dames nam Ingrid Smit het op tegen Anja Sligman. Ingrid wist in 32 beurten haar benodigde 15 caramboles te halen, Anja bleef steken op 12 van de benodigde 29 caramboles. De laatste finalist van vanavond kwam naar boven in de partij tussen Freddy Vogel en Wim Gossink. Freddy wist in 26 beurten van Wim te winnen met 65 tegen 32. Wim had er 44 moeten halen.