- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Gevarieerde Maarkelse Seniorenmiddag

De editie van Dorpsfeest Markelo 2017 wordt woensdagmiddag om 14.00 uur afgetrapt bij Zalencentrum De Haverkamp met het Seniorenprogramma.  “Alle 50-plussers zijn van harte welkom om te komen genieten van een gevarieerd Maarkels programma waaraan Jan Henk Berendsen, MarkeLokaal en de Stichting Maarkels Landschap hun medewerking verlenen. De muzikale omlijsting zal deze middag worden ingevuld door De Begonia’s uit Veenendaal, een veelzijdig vrouwenkoor waaronder zelfs een dame met Markelose roots’, aldus Henk Bussink.

Jan Henk Berendsen, in het dagelijks leven makelaar en assurantieadviseur heeft een brede interesse voor oude tradities, folklore en de historie van Markelo. Bijna dertig jaar geleden begon hij samen met Gert Jan Oplaat met het Brookduo waarbij ze vele feestjes hebben opgeluisterd maar ook menigmaal het Fruhschoppen hebben verzorgd in de Dorpsfeesttent. Als vaste columnist schrijft hij eens in de vier weken een column in onsProat op Maarkelsnieuws. Jan Henk zal dan ook ongetwijfeld de Markeloërs op treffende wijze een spiegel weten voor te houden met zijn sketches en conferences over Markelo en haar inwoners.

Diederik Roeterdink is direct betrokken bij de Stichting Maarkels Landschap welke in 2002 werd opgericht. De stichting wil belangen van het streekeigen landschap in Markelo behartigen, door het initiëren en uitvoeren van projecten over erf & bouw, landschap en bewoners. Aan de hand van beeldmateriaal die beschikbaar zijn gesteld door de Stichting Heemkunde Markelo zal Diederik een presentatie verzorgen tijdens deze middag. Hierbij zal hij uitgebreid ingaan op de periode uit vroeger tijden dat de Markelose boeren hun graan hadden geoogst en er tijd was voor een feestje.

Vervolgens zal Jan ten Thije namens MarkeLokaal een en ander gaan vertellen over de activiteiten en de samenwerking van een aantal lokale bedrijven. Deze groep die op initiatief van stichting Maarkels Landschap is ontstaan ontwikkelt zich momenteel als een zelfstandige groep met het doel om gezamenlijk een puur lokaal product te maken. Een kleine proeverij zal deel uitmaken van deze presentatie tijdens het seniorenprogramma. De afgelopen weken werd door MarkeLokaal in Markelo op diverse plekken graan geoogst op traditionele wijze dat binnenkort zal worden gemalen tot meel door de molenaar van de Molen van Buursink. Vervolgens zal bakker Ruben Meinders het meel verwerken tot brood. Jan ten Thije zal er ongetwijfeld boeiend over weten te vertellen tijdens de seniorenmiddag bij De Haverkamp.