- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Voorbereidingen WK Zijspancross in volle gang

Leden van de Markelose Motorclub Ons Genoegen zijn de komende weken veelvuldig te vinden op en rond het motorcircuit op de Herikerberg in Markelo. Dat heeft alles te maken met de vele voorbereidingen die moeten worden getroffen om het Riwald Recycling Wereldkampioenschap Zijspancross op 16 en 17 september op het Markelose circuit te laten plaatsvinden. De club met een rijke geschiedenis bestaat alweer 85 jaar en weet hoe zij het circuit aantrekkelijk kunnen houden voor de deelnemers maar ook voor het publiek. Het themaonderwerp ‘Hew aait zo doane’ van de optocht tijdens Dorpsfeest Markelo is hier dan ook zeker niet van toepassing. Zo wordt dit jaar de baan flink aangepast door meerdere inhaalmogelijkheden te creëren om de finale van het aankomende WK spannend te maken. De wedstrijd in Markelo geldt namelijk als de laatste wedstrijd van het seizoen voor de WK zijspancross. 

Op dit moment is de Nederlander Etienne Bax en zijn Franse bakkenist Nicolas Musset nog leider in het WK met nog 4 wedstrijden te gaan voor de finale in Markelo.  Echter de Fransman Giraud en de de tienvoudige Wereldkampioen Daniël Willemsen uit Lochem met zijn bakkenist Robbie Bax staan op een zeer kleine achterstand wat het zeer spannend maakt wie de titel Wereldkampioen op zijn naam mag gaan schrijven tijdens de Riwald Recycling Wereldkampioenschap Zijspancross op 16 en 17 september in Markelo.

Ter ere van het 85-jarige bestaan heeft de Markelose Motorclub Ons Genoegen onder andere T-shirts met opdruk van het aankomende WK in hun webshop verkrijgbaar.