- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Demonstraties in Eungs Schöppe

In museumboerderij Eungs Schöppe worden op donderdagmiddag wisselende demonstraties gegeven tot en met september. Elke donderdagmiddag worden enkele oude volkskunsten uitgeoefend zoals onder meer dookrollen, kantklossen, knipmutsen maken, houtbewerken, koperslaan en zandstrooien. Voor vanmiddag staan er van 13.30 tot 16.30 uur demonstraties dookrollen, borduren en mutsen opmaken gepland die door vrijwilligers van de museumboerderij worden verzorgd. Ook de tentoonstelling die is ingericht met het oog op het 110- jarig bestaan van de drie coöperaties in Markelo is nog steeds te zien en te beluisteren via luisterklompjes, videobeelden, diverse voorwerpen en documenten.

De voormalige zuivelfabriek (nu Friesland Campina), Meelfabriek West Twente (nu ABZ Diervoeding) en de Boerenleenbank Markelo (nu Rabobank Noord en Zuid West Twente) waren samen met de boeren, belangrijke pijlers waar Markelo op draaide. Deze tentoonstelling naast donderdagmiddag ook te bezoeken tijdens de openingstijden van het Infocentrum Markelo.

Vanaf 9.30 tot 12.00 uur is voor de vierde maal de Open Kerkendag te bezoeken. De Martinuskerk is tijdens deze Open Kerkendagen tijdelijk omgedoopt tot de Markelose kunsthal waar vijf Markelose fotografen hun kijk op ‘De kunst van de Fotografie’ weergeven.