- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Team E.Z.P. biljartkampioen M.B.C.

Foto: Teamleden E.Z.P. en Vennebekken 5 samen met de organisatie van de MBC

Het jeugdige team van E.Z.P. (Eppies Zuip Paleis) dat bestaat uit Wouter Meengs, Twan van der Schoot en Justin Sanderman heeft gisteravond de finale van de Markelose Biljart Competitie gewonnen. Zij stonden in de finale die werd gespeeld bij ’t Wapen van Markelo tegenover het ervaren team van de Vennebekken 5 te weten A.J. Krijgsman, G.J. Schorfhaar en A. van der Veen. Onder grote publieke belangstelling werden de partijen gespeeld die uiteindelijk in een gelijkspel eindigde. Na een korte vergadering besloot het bestuur dat de wedstrijden nogmaals moesten worden gespeeld echter moesten de spelers dit keer de helft van hun caramboles maken. Opnieuw spannende partijen die aan het eind van de avond in het voordeel van het jeugdige E.Z.P. eindigden. Het team van E.Z.P. mag zich hierdoor een jaar,kampioen van de M.B.C. noemen.

De eerste partij in de eerste ronde tussen Krijgsman en Meengs was een prooi voor de ervaren Krijgsman. In 17 beurten wist hij de partij overduidelijk te winnen. Uitslag 4-1. De tweede partij ging tussen Schorfhaar en Van der Schoot. In een gelijk opgaande strijd was het Van der Schoot die op het eind de wedstrijd naar zich toe trok. Uitslag 4-3. De laatste partij ging tussen Van der Veen en Sanderman. Een zeer gemotiveerde Sanderman begon uitstekend aan de wedstrijd en nam een grote voorsprong op Van der Veen. In de laatste beurt maakte Van der Veen nog een mooie serie van 7, maar dat was niet genoeg voor de winst. Sanderman maakte de laatste carambole en won de partij met 4-2. De punten van beide teams werden bij elkaar opgeteld, en dat resulteerde in een 9-9 einduitslag, geen winnaar dus.

Vervolgens werden de wedstrijden alle drie nog een keer gespeeld door een gelijke eindstand. De eerste wedstrijd ging weer tussen Krijgsman en Meengs. Deze keer waren de rollen omgedraaid en ging de overwinning naar Meengs. De ervaren Krijgsman begon nog wel goed aan de partij, maar de jeugdige Meengs had een prima eindsprint. Uitslag 4-2.
Schorfhaar en Van der Schoot maakten er in de tweede partij opnieuw een spannend spektakel van. De beste papieren waren voor Schorfhaar, maar met 2 series van 5 ging de overwinning toch naar Van der Schoot met 4-2. Voor het begin van de laatste partij was de tussenstand 8-4.
In de laatste partij kwam Van der Veen opnieuw een goed spelende Sanderman tegen. Eerstgenoemde kende nog een goede start maar aan het eind van de wedstrijd bleek Sanderman veel te sterk, en won met 4-0.

De organisatie kan terug kijken op een uitstekend verlopen toernooi en hoopt voor volgend jaar stiekem toch nog om een aantal nieuwe teams aan het huidige aantal toe te voegen. “Dus Markeloërs houd rond februari en maart de lokale nieuwssite Maarkelsnieuws in de gaten en geef je team in een van de horecagelegenheden op. We hopen ook volgend jaar op jullie enthousiaste deelname!”, aldus de organisatie.